“Η Δύση δεν μπορεί πλέον να επιβάλλει τα συμφέροντα της”

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Dodekanisos

Για ανατροπή των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι και πρόσφατα έκανε λόγο ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόιγκου μιλώντας κατά την διάρκεια της 21ης Διεθνής Διάσκεψης για την Ασφάλεια που έγινε στη Μόσχα. Η γνώμη του είναι πως «η ικανότητα της Δύσης να επιβάλλει τα συμφέροντα της σε  σε διάφορα μέρη του κόσμου έχει μειωθεί», ενώ πρόσθεσε και τα εξής:

«Τα κράτη της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής έχουν δει τον ρόλο τους στην παγκόσμια αρένα να αυξάνεται. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «έθεσε ένα τέλος στην κυριαρχία της συλλογικής Δύσης στη στρατιωτική σφαίρα. Η ήττα των Ουκρανών νεοφασιστών που υποστηρίζονται από τη Δύση θα χρησιμεύσει ως παράγοντας αντιμετώπισης στη σύγχρονη νεοαποικιοκρατία», είπε ο Σόιγκου.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή πολεμά «όχι μόνο τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά ολόκληρη τη συλλογική Δύση», στην οποία, πρόσθεσε, προστέθηκαν πρόσφατα πολλά κράτη από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Στις αντιπαραθέσεις της με τις δυνάμεις του Κιέβου, οι οποίες έχουν εφοδιαστεί με ξένα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ρωσία έχει καταρρίψει πολλούς μύθους σχετικά με την ανωτερότητα των δυτικών στρατιωτικών προτύπων, είπε ο Σόιγκου.

Από τη δική της πλευρά, η Δύση και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν δέχονται τα όσα υποστήριξε ο Σοϊγκου κάνοντας λόγο για «παράνομη εισβολή της Ρωσίας, ζητώντας να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Ουκρανία.

koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Προηγούμενο άρθρο“Να μιλήσουμε απευθείας στον Πούτιν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος”
Επόμενο άρθρο“Η Ουκρανία για να μπει στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να …παραχωρήσει εδάφη!”
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments