Αρχική Videos “Η οικονομική καταστροφή είναι προ το πυλών!”

“Η οικονομική καταστροφή είναι προ το πυλών!”

0

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπάρχουν «καλές επιλογές» για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποφύγουν μια οικονομική «καταστροφή» εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο δανεισμού της χώρας των 31,381 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να παρακάμψει τους νομοθέτες και να ενεργήσει μόνος του για να προσπαθήσει να αποτρέψει την πρώτη ομοσπονδιακή χρεοκοπία.

Όπως γράφει το APP news oι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν για το εάν το όριο του χρέους θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οι νομοθέτες του GOP, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy της Καλιφόρνια, απαιτούν περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού, ενώ ο Μπάιντεν είπε ότι η απειλή της χρεοκοπίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό.

Η Yellen, που έδωσε συνέντευξη στο ABC “This Week”, ζωγράφισε μια τρομερή εικόνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το όριο δανεισμού δεν αυξηθεί προτού το Υπουργείο Οικονομικών εξαντλήσει αυτά που αποκαλεί “έκτακτα μέτρα” για να λειτουργήσει κάτω από το τρέχον ανώτατο όριο. Αυτή η ώρα, είπε, αναμένεται να έρθει στις αρχές Ιουνίου, ίσως και την 1η Ιουνίου.

«Είτε πρόκειται για αθέτηση πληρωμών τόκων που οφείλονται για το χρέος είτε για πληρωμές που οφείλονται για τους αποδέκτες Κοινωνικής Ασφάλισης ή στους παρόχους του Medicare, απλά δεν θα είχαμε αρκετά μετρητά για να ανταποκριθούμε σε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε. «Και είναι ευρέως αποδεκτό ότι θα επέλθει χρηματοπιστωτικό και οικονομικό χάος».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments