Αρχική Videos “Η Γερμανία έρχεται ακόμα πιο κοντά σε σύγκρουση με τη Μόσχα”

“Η Γερμανία έρχεται ακόμα πιο κοντά σε σύγκρουση με τη Μόσχα”

0

«Για να σταματήσουμε την κλιμάκωση της σύγκρουσης σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, πρέπει να εγκαταλείψουμε τη στρατιωτική λογική και να βρούμε μια διπλωματική διέξοδο από την κρίση», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε η βουλευτής της Bundestag από το Αριστερό Κόμμα Σεβίμ Νταγκντέλεν σε συνέντευξή της στους Global Times.

«Η αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης, τα οποία ο Scholz θεωρούσε προηγουμένως «κόκκινη γραμμή», είναι μια ακόμη παραβίαση και μια άκρως επικίνδυνη κλιμάκωση», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της με αυτή την πολιτική.

Η πολιτικός φοβάται ότι στο μέλλον, λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ, το Βερολίνο μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Μόσχα. Εν κατακλείδι και προέτρεψε πάση θυσία να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης προκειμένου να αποτραπεί η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι επί μήνες, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνιόταν την πιθανότητα αποστολής τανκς στην Ουκρανία για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Παρόλα αυτά, στις αρχές του έτους, η Γερμανία ανακοίνωσε την παράδοση 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments