Αρχική Videos “Η Ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας καταστρέφεται λόγω του πολέμου”

“Η Ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας καταστρέφεται λόγω του πολέμου”

0

«Τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει στη μακροπρόθεσμη καταστροφή της ευρωπαϊκής τάξης ασφαλείας», δήλωσε στο ραδιόφωνο rbb ο Γερμανός πρόεδρος  Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Δυστυχώς, αυτή η ευρωπαϊκή εντολή ασφαλείας δεν υπάρχει πλέον. Ο μόνος λόγος για αυτό είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Και δεν θέλουν όλοι να ακούσουν την πρόγνωσή μου για το εγγύς μέλλον. Ακόμη και ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα σημαίνει επιστροφή στην παλιά φιλοσοφία ασφαλείας. Θα προκύψει μια νέα κατάσταση στην οποία η Ευρώπη, αφενός, και η Ρωσία, αφετέρου, θα αμυνθούν πρωτίστως η μία εναντίον της άλλης», σημείωσε ο Σταϊνμάγερ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η φιλοσοφία της κοινής ασφάλειας θα πάψει να είναι κοινή έννοια μακροπρόθεσμα.

Στο μεταξύ ο Ζελένσκι με νέες δηλώσεις που έκανε τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κανένα έδαφος για την ειρήνη, λέγοντας: «Δεν μπορούν να πιέσουν την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη. Γιατί οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να δώσει στον Πούτιν το έδαφός της;». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση , λέγοντας ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments