Αρχική Videos Τραμπ: “Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που έκανε ο Πούτιν!”

Τραμπ: “Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που έκανε ο Πούτιν!”

0

«Δεν σκέφτομαι ποιος θα κερδίσει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σταματήσουν να σκοτώνονται τόσο Ουκρανοί, όσο και Ρώσοι!». Αυτό τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο CNN και επανέλαβε και πάλι ότι αν ήταν πρόεδρος θα έλυνε τη σύγκρουση μέσα σε 24 ώρες. «Ρώσοι και Ουκρανοί θέλω να σταματήσουν να πεθαίνουν» είπε σε όλους τους τόνους ο Τραμπ και πρόσθεσε και τα εξής:

«Δίνουμε τόσο πολύ εξοπλισμό, δεν έχουμε πυρομαχικά για εμάς αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε πυρομαχικά για τον εαυτό μας, δίνουμε τόσα πολλά. Αν πούμε ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουμε μια συμφωνία για να σταματήσει αυτό το πράγμα. Και αυτό γιατί θα πολεμήσει πολύ πιο σκληρά από ό,τι πολεμά υπό τις άλλες συνθήκες».
Το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης τον Μάρτιο για τον Πούτιν και τη Ρωσίδα αξιωματούχο Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα με την κατηγορία της απέλασης παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία – μια πρακτική που η ρωσική κυβέρνηση υπερασπίστηκε ως τη σωτηρία τους, ενώ αρνήθηκε ότι οι απελάσεις είναι αναγκαστικές.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Πούτιν «έξυπνο τύπο», αλλά είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης «έκανε ένα τεράστιο λάθος»:
«Φυσικά και είναι έξυπνος. Θέλουν να πεις ότι είναι ηλίθιος άνθρωπος. Δεν είναι ηλίθιος άνθρωπος και είναι πολύ πονηρός. Ο Πούτιν έκανε ένα κακό λάθος κατά τη γνώμη μου. Το λάθος του ήταν να μπει μέσα. Δεν θα έμπαινε ποτέ αν ήμουν πρόεδρος», αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments