Αρχική Αθλητικά νέα Η επιστροφή του λύγκας και… ο Π.Α.Σ Φλώρινα!

Η επιστροφή του λύγκας και… ο Π.Α.Σ Φλώρινα!

0
Dodekanisos
Τα τελευταία δύο 24ωρα, τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση πως ο λύγκας (ή λύγκος), επανεμφανίστηκε στα βουνά της βόρειας Ελλάδος. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος εξαφανισμένου αιλουροειδούς.
 
Ειδικότερα, οι επισκέπτες του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους τρεις λύγκες. Τα τρία ζώα μεταφέρθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες από το πάρκο Naturland της Ανδόρρας. Το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί ως ζωολογικός κήπος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στα Βαλκάνια υπολογίζεται πως ζουν ελεύθεροι λιγότεροι από 50 λύγκες. Γι’ αυτόν τον λόγο το είδος λύγκας, έχει χαρακτηριστεί «Κρισίμως κινδυνεύον». Κατά καιρούς υπάρχουν μαρτυρίες ντόπιων οι οποίοι επισημαίνουν πως έχουν δει λύγκα στα βουνά της Φλώρινας. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια καταγραφή. Ενώ και ο Αρκτούρος σε ανακοίνωσή του επεσήμανε πως οι μαρτυρίες δεν είναι αξιόπιστες. 
 
Παρόλα αυτά, ο Αρκτούρος, για να ερευνήσει το θέμα έχει εγκαταστήσει ένα δίκτυο αυτόματων καμερών. Στόχος του η καταγραφή τυχών ενδείξεων της παρουσίας του στην περιοχή. Το συγκεκριμένο είδος έχει ταυτιστεί με την περιοχή της Φλώρινας. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ακόμη και η τοπική ομάδα, ο Π.Α.Σ Φλώρινα, το έχει εγκαθιδρύσει και κοσμεί το ιδιαίτερο σήμα του, όπως αναφέρει η σελίδα Φούτμπολ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments