Αρχική Videos “Η Δύση έκανε μια τεράστια γκάφα στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης”

“Η Δύση έκανε μια τεράστια γκάφα στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης”

0

Για τεράστια «γκάφα της Δύσης στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης», έκανε λόγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ουγγρικού κοινοβουλίου Λάζλο Κόβερ. Χαρακτηριστικά, ανέφερε τα εξής:
«Η Δύση έκανε μια τεράστια γκάφα όταν προσπάθησε να μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσικό προπύργιο, μη αφήνοντας στη Μόσχα άλλη επιλογή από το να παρέμβει. Καθώς η Δύση εισήγαγε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ, για κάποιο λόγο, ενθουσιάστηκαν να καταστρέψουν τη Ρωσία οικονομικά και πολιτικά ενώ τη διαχώρισαν από την ΕΕ, δημιουργώντας ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα».

Ενώ καταδίκασε τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Δύση απωθούσε τη Μόσχα από τα «παλιά αυτοκρατορικά της σύνορα» για αρκετές δεκαετίες. Επιπλέον, η Μόσχα είδε ότι «αυτό δεν είναι αρκετό για τη Δύση, καθώς πλησίαζε όλο και πιο κοντά στα βασικά εδάφη του έθνους», είπε.

«Νομίζω ότι ο δυτικός κόσμος έκανε ένα στρατηγικό λάθος όταν προσπάθησε όχι μόνο να απομακρύνει την Ουκρανία από τη σφαίρα συμφερόντων της Ρωσίας, αλλά και να τη μετατρέψει σε μεγάλο πληθυσμό και στρατιωτική βάση εναντίον της Ρωσίας. Η Μόσχα αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να μένει περισσότερο αδρανής μπροστά σε αυτές τις προσπάθειες».

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι το καθεστώς κυρώσεων κατά της Μόσχας «έχει πλήξει την Ευρώπη πολύ περισσότερο από τη Ρωσία», τονίζοντας ότι η Κεντρική Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποφύγει να γίνει «η ανατολική περιφέρεια μιας αυτοκρατορίας του Βορείου Ατλαντικού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments