Αρχική Videos Ο Zelensky συναντάει τον Biden στην Ουάσινγκτον!

Ο Zelensky συναντάει τον Biden στην Ουάσινγκτον!

0

O Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμρι Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τζο Μπαϊντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ θα μιλήσει και στο Κογκρέσο. Είναι κάτι που ανέφεραν αρχικά Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης και στη συνέχεια επιβεβαίωσε και ο ίδιος με ανάρτηση του στο twitter. Ο Ζελένσκι χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Στο δρόμο μου προς τις ΗΠΑ για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας. Θα συζητήσω επίσης τη συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Αμερικής».

Σε δηλώσεις του, αξιωματούχος της κυβέρνησης τόνισε τα εξής: «Μετά από πρόσκληση του Προέδρου Μπάιντεν, ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα επισκεφθεί σήμερα την Ουάσιγκτον, όπου θα συζητήσει τη στρατηγική κατάσταση στο πεδίο της μάχης, καθώς και τη δυτική βοήθεια στο Κίεβο και τις αντιρωσικές κυρώσεις».

Πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν δεν θα στείλει αμερικανικές δυνάμεις στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ρωσίας:
«Ο πρόεδρος κατέστησε πολύ σαφές ότι ούτε αύριο, ούτε τον επόμενο μήνα, ούτε τον επόμενο χρόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν απευθείας τη Ρωσία. Αντίθετα, στέλνουμε δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικό εξοπλισμό και προηγμένα όπλα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί», επεσήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν αναζητούν άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, και ότι αυτή η θέση δεν θα αλλάξει ούτε μετά τη σημερινή επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments