Αρχική Videos “Η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια σειρά από νέες απειλές”

“Η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια σειρά από νέες απειλές”

0

Η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια σειρά από νέες απειλές που θα μπορούσαν να την επαναφέρουν σε μια εποχή πολέμων, πανδημιών και πείνας, δήλωσε ο οικονομολόγος Nouriel Roubini στους Financial Times. Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος αισιοδοξίας και ανάπτυξης που κράτησε τα τελευταία 75 χρόνια είναι η εξαίρεση για την ανθρωπότητα και όχι ο κανόνας.

«Νομίζω ότι ο κόσμος βρίσκεται πραγματικά σε ένα ναυάγιο τρένου αργής κίνησης. Υπάρχουν μεγάλες νέες απειλές που δεν υπήρχαν πριν, και συσσωρεύονται και κάνουμε πολύ λίγα για αυτό», είπε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε και τα εξής:

«Ανησυχούσα για τη Μεγάλη Ύφεση; Φυσικά και όχι. Ανησυχούσα για την οικονομική κρίση; Δεν είχα ακούσει ποτέ για οικονομική κρίση… Αυτή η φορά είναι διαφορετική. Είναι διαφορετική σε σύγκριση με τα τελευταία 75 χρόνια σχετικής ειρήνης, προόδου και ευημερίας, γιατί πριν από αυτό η ιστορία της ανθρωπότητας ήταν μια ιστορία πείνας, πολέμου, αρρώστων και γενοκτονία και ούτω καθεξής», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον Rubini, πολιτικοί και οικονομολόγοι κάνουν συστηματικά λάθη στην προσπάθειά τους να κυβερνήσουν σε μια αυξανόμενη οικονομική κρίση. Για παράδειγμα, είπε ότι υποτιμούν σοβαρά την προσπάθεια και τον χρόνο που θα χρειαστεί για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments