“Η άμβλωση είναι μια πραγματική απειλή για την κοινωνία”

0
Dodekanisos

«Πραγματική απειλή για την κοινωνία», χαρακτήρισε την άμβλωση ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος. Δίνοντας το παρών σε μια συγκέντρωση αξιωματούχων, πολιτικών αλλά και ακτιβιστών που έγινε στη Μόσχα
ο Κύριλλος χαρακτήρισε τις αμβλώσεις «εθνική καταστροφή» που καταστρέφει «το μέλλον της κοινωνίας μας» και «την αντίληψή μας για την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Είπε επίσης ότι «το ζήτημα των αμβλώσεων πρέπει να λυθεί όχι μόνο μέσω νομικών απαγορεύσεων, αλλά και μέσω ευαισθητοποίησης στα σχολεία, ενθάρρυνσης στα παιδιά του σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή, της αγάπης για τους γονείς, για την πατρίδα τους, για τις ηθικές μας αξίες και ιδανικά».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, οι γυναίκες στη Ρωσία έχουν σε γενικές γραμμές απεριόριστη πρόσβαση στην άμβλωση. Ωστόσο, το 47% των Ρώσων λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει μέτρα για την «αποτροπή των αμβλώσεων», ενώ το 39% αντιτίθεται στην κρατική ρύθμιση, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Ρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης.

Μια χώρα 146 εκατομμυρίων κατοίκων, η Ρωσία έχει δει μια δραστική μείωση στον αριθμό των τερματισμένων κυήσεων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με 506.000 αμβλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2022. Ωστόσο, οι πολιτικοί και η εκκλησία συζητούν μέτρα για να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά, επικαλούμενοι την ανάγκη αύξησης του πληθυσμού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments