Η …άγνωστη «νόσος Χ» επί τάπητος στο φόρουμ του Νταβός!

0
Dodekanisos

H …άγνωστη «ΝόσοςΧ» όπως έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 15 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2024! Υπάρχει και σχετική ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα. Όπως φαίνεται, κάποιοι το θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε την επόμενη πανδημία και μάλιστα όπως λένε μπορεί να είναι 20 φορές πιο θανατηφόρα από αυτήν του κορωνοϊού.

«Με νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι μια άγνωστη «Ασθένεια Χ» θα μπορούσε να προκαλέσει 20 φορές περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού, ποιες νέες προσπάθειες χρειάζονται για να προετοιμαστούν τα συστήματα υγείας για τις πολλές προκλήσεις που έρχονται;» – αναφέρει η ανακοίνωση της συνάντησης. Στη συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας και άλλοι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Το 2020, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι το πρώτο «παθογόνο Χ» θα έπρεπε δικαίως να αναγνωριστεί ως ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκάλεσε την πανδημία COVID-19. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν, οι επιστήμονες αναφέρουν τις αυξημένες περιβαλλοντικές αλλαγές και την ανάπτυξη βιολογικών όπλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments