“‘Hρθε η ώρα να δημιουργηθεί μια νέα δημοκρατική τάξη στον κόσμο!”

0
Dodekanisos

Για απελπιστική νοοτροπία της δύσης βάση της οποίας μπόρεσε να κυβερνήσει ολόκληρο τον κόσμο για αιώνες», έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Επεσήμανε ότι τώρα το καθήκον είναι «να διαμορφωθεί μια πραγματικά δημοκρατική πολυπολική τάξη στον κόσμο, η οποία θα βασίζεται σε γενικά αναγνωρισμένους διεθνείς νομικούς κανόνες, κυρίως στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ξεκινώντας από την κύρια, όπως ο σεβασμός της κυριαρχίας, την ισότητα των κρατών, δηλαδή το απαραβίαστο δικαίωμα κάθε έθνους να κυβερνά τη μοίρα του».

«Προσπαθώντας να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία που ξεφεύγει από τα χέρια της, η Δύση χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα βρώμικων εργαλείων, από απειλές βίας και οικονομικές κυρώσεις, μέχρι δυσφήμιση στα παγκόσμια μέσα όσων σκέφτονται διαφορετικά», καταλήγει ο Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πιστεύει ότι η Δύση, επιδεικνύοντας μια εντυπωσιακή μισαλλοδοξία απέναντι σε μια διαφορετική άποψη, προσπαθεί να σφετεριστεί τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας σε όλες τις πτυχές της.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε υποκρισία την αντίδραση της Δύσης στο πραξικόπημα του Νίγηρα, ζητώντας την επιστροφή της δημοκρατίας, σχεδόν με κάθε μέσο, ​​και δεν υπήρξε αρνητική αντίδραση στα γεγονότα στο Κίεβο, μετά την ανατροπή του νόμιμου προέδρου. Προειδοποιεί ότι οι δυτικές χώρες έχουν πάρει μια θέση που θα καταστρέψει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατιωτικών μπλοκ εκεί και στην ανάπτυξη των υποδομών του ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments