Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Hayward: “Δεν ωφελούν πλέον τα …οριζόντια lockdown!”

Hayward: “Δεν ωφελούν πλέον τα …οριζόντια lockdown!”

0
Dodekanisos

Μια πιο «στοχευμένη προσέγγιση» όσον αφορά την από εδώ και πέρα αντιμετώπιση του κορωνοϊού προτείνει στην Βρετανική κυβέρνηση ο Andrew Hayward. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του University College του Λονδίνου ο οποίος τονίζει ότι «οι περιορισμοί που επιβάλλονται οριζόντια σε όλους θα πρέπει να τελειώσουν». Και πρόσθεσε πως θα πρέπει τα μέτρα από εδώ και πέρα «θα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία των πιο ευάλωτων.

Μιλώντας στο BBC Radio 4 χαρακτηριστικά επεσήμανε και τα ακόλουθα:
«Νομίζω ότι καθώς γενικά περνάμε σε μια ενδημική και όχι πανδημική κατάσταση, η πιθανή βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ένας ιός σε επίπεδο πληθυσμού είναι πολύ μικρότερη. Επομένως, δεν γίνεται να δικαιολογηθούν τέτοια ευρύτατα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού».

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Η άποψη του Hayward είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να συνεχίζει την ιδέα των «διαβατηρίων εμβολίου» για ορισμένους χώρους από τον Σεπτέμβριο και μετά. Παρά το γεγονός ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν και να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. Το θέμα με τα «εγχώρια διαβατήρια» έχουν δημιουργήσει πολλές εντάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτές τις Γαλλίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments