Αρχική Επικαιρότητα Γάλλοι πολίτες διαδήλωσαν κατά του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Γάλλοι πολίτες διαδήλωσαν κατά του Συνταγματικού Δικαστηρίου

1
Dodekanisos

Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία! Αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ανάψει το «πράσινο φως» για το «υγειονομικό διαβατήριο» αλλά και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν την Πέμπτη στους δρόμους του Παρισιού, λίγο μετά τη λήψη της απόφασης. Όλοι τους κατευθύνθηκαν προς το Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.

Το δικαστήριο απέρριψε ορισμένα άρθρα του νόμου όπως αυτό με την υποχρεωτική καραντίνα, ωστόσο ενέκρινε το μεγαλύτερο μέρος. Η πλειοψηφία δηλαδή του νόμου κρίνεται συνταγματική.
Οι διαδηλωτές φώναξαν πολλά συνθήματα υπέρ της «ελευθερίας» και ζήτησαν για μια ακόμα φορά την παραίτηση του Μακρόν. Ο νέος νόμος κατατέθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο και έχει προκαλέσει πάμπολλες αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γάλλοι διαδήλωσαν για τρία συνεχόμενα σαββατοκύριακα ζητώντας την απόσυρση του διότι το θεωρούν «φασιστικό».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Η άποψη του Hayward είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να συνεχίζει την ιδέα των «διαβατηρίων εμβολίου» για ορισμένους χώρους από τον Σεπτέμβριο και μετά. Παρά το γεγονός ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν και να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. Το θέμα με τα «εγχώρια διαβατήρια» έχουν δημιουργήσει πολλές εντάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτές τις Γαλλίας. […]