Αρχική Videos H Βουλγαρία καταργεί πλήρως το πιστοποιητικό εμβολιασμού

H Βουλγαρία καταργεί πλήρως το πιστοποιητικό εμβολιασμού

0

Καταργεί πλήρως το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στις 20 Μαρτίου και η Βουλγαρία. Παρά το ότι είναι η χώρα με τα χειρότερα ποσοστά εμβολιασμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε να χαλαρώσει όλα τους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε το κύμα Όμικρον χωρίς μαζικό κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων», δήλωσε ο Πετκόφ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα δώσουμε κίνητρα στους Βούλγαρους να εμβολιαστούν, ώστε τα επόμενα κύματα να είναι μικρότερα και να έχουν μικρότερη επίδραση στο σύστημα υγείας».

Μόνο το 30% των Βουλγάρων έχει λάβει δύο δόσεις και μόλις πάνω από το 10% έχει λάβει τρεις δόσεις. Οι περιορισμοί θα αρθούν σε τρία στάδια, με την κύρια χαλάρωση των μέτρων να ξεκινά στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων θα εξυπηρετούν πελάτες χωρίς πιστοποιητικό κατά την κρίση τους. Από τις 5 Μαρτίου, όλοι οι πελάτες θα εξυπηρετούνται χωρίς την απαίτηση υπόδειξης πιστοποιητικού, ανεξάρτητα από την προσωπική προτίμηση των ιδιοκτητών.  Από τις 20 Μαρτίου, το πιστοποιητικό θα καταργηθεί πλήρως.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments