“H Ουκρανία θα χάσει αν σταματήσουν οι ΗΠΑ να βοηθούν¨

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ηττηθεί στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία εάν η Ουάσιγκτον σταματήσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια, προειδοποίησε ο βουλευτής της χώρας, Αλεξέι Γκοντσαρένκο, σε ανάρτησή του στο Telegram την Κυριακή. Τα σχόλιά του έγιναν μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι πρότεινε να περικοπεί η στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από το νομοσχέδιο για τις δαπάνες για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας.

«Χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, δεν έχουμε σχεδόν καμία πιθανότητα να αντέξουμε», είπε ο Γκοντσαρένκο, πολιτικός που συνδέεται με το κόμμα Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης του πρώην προέδρου Πιότρ Ποροσένκο. Περιέγραψε επίσης τις δηλώσεις του McCarthy ως «όχι απλώς μια κλήση αφύπνισης», αλλά «καμπάνα συναγερμού» για την Ουκρανία. Το Κίεβο χρειάζεται απεγνωσμένα να εξασφαλίσει συνεχή στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσιγκτον, επέμεινε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει μια πιο ενεργή στρατηγική σε αυτόν τον τομέα».

Τα μέτρα που πρότεινε ο Γκοντσαρένκο περιλαμβάνουν μια μόνιμη ουκρανική αντιπροσωπεία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και ταξίδια Ουκρανών βουλευτών σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ για να «πείσουν» τους Αμερικανούς για την ανάγκη να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο, τόσο μέσω απευθείας συναντήσεων όσο και μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments