H Μόσχα συζητά την επαναφορά της θανατικής ποινής

0
Dodekanisos

Μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που άφησε πίσω της περισσότερους από 130 νεκρούς, οι εγχώριοι πολιτικοί σύμμαχοι του ηγέτη του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής.

“Τώρα τίθενται πολλά ερωτήματα σχετικά με τη θανατική ποινή. Θα ληφθεί μια απόφαση που θα ανταποκρίνεται στη διάθεση και τις προσδοκίες της κοινωνίας μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία , Βλαντιμίρ Βασίλιεφ. Η θανατική ποινή έχει ανασταλεί στη Ρωσία από τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων Ασφάλειας της Δούμας, Γιούρι Αφονίν, δήλωσε τώρα: «Είναι απαραίτητο να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή όταν πρόκειται για τρομοκρατία και φόνο».

Ήδη, ο πρώην αρχηγός του κράτους και νυν αναπληρωτής αρχηγός του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προσελκύει επανειλημμένα την προσοχή με αιχμηρές δηλώσεις , δήλωσε στην ηλεκτρονική υπηρεσία Telegram: “Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τον τρόμο αντιποίνων. Θάνατος για θάνατο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments