«Είναι αδύνατο η Ουκρανία να κερδίσει με στρατιωτικά μέσα τη Ρωσία»

0
Dodekanisos

Ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος στρατηγός της Μπούντεσβερ Χάραλντ Κούγιατ, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να κερδίσει μια σύγκρουση με τη Ρωσία επειδή δεν έχει αρκετό στρατιωτικό δυναμικό. Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στο RBB Inforadio.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τον ρωσικό στρατό, αισθάνονται την έλλειψη εθελοντών. Τόνισε επίσης ότι η βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία από τη Δύση δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να κερδίσει με στρατιωτικά μέσα. «Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό με τα τανκς και δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε με τους πυραύλους Τάυρους», είπε ο Kujat.

Τόνισε ότι η Γερμανία ρομαντικοποιεί τα γεγονότα στην Ουκρανία, αν και στην πραγματικότητα η δημοκρατία δεν έχει ρεαλιστικές στρατιωτικές δυνατότητες για να επικρατήσει στη σύγκρουση. Ο Κούγιατ σημείωσε επίσης ότι η σύγκρουση “αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά προς όφελος της Ρωσίας”.

Ο Βρετανός αναλυτής Alexander Mercuris είπε προηγουμένως ότι οι βόμβες ολίσθησης που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας καταστρέφουν με επιτυχία τις οχυρωμένες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και προκαλούν σημαντικές ζημιές στον εχθρό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments