Αρχική Videos H Γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε τελικά υπέρ του “υγειονομικού πάσου”

H Γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε τελικά υπέρ του “υγειονομικού πάσου”

0
Dodekanisos

Η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε το νομοσχέδιο το οποίο, εάν περάσει και από τη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, θα καθιστά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού απαραίτητο για όσους επιθυμούν να φάνε έξω, να επισκεφτούν πολιτιστικούς χώρους και να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα.

Έπειτα από αρκετές ημέρες σκληρής συζήτησης νωρίς το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, οι βουλευτές έδωσαν τελικά το πράσινο φως στο νομοσχέδιο. Υπέρ ψήφισαν 214 βουλευτές, κατά 93, ενώ απείχαν 27.

Οι Γάλλοι θέλουν ουσιαστικά να εισάγουν το λεγόμενο «δελτίο υγείας», που πρέπει να παρουσιάζουν οι άνθρωποι προκειμένου να επισκέπτονται καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, καθώς και κινηματογράφους. , μουσεία και να χρησιμοποιούν τις διαπεριφερειακές δημόσιες συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τα άτομα που είτε έχουν αναρρώσει από τον Covid τους τελευταίους έξι μήνες είτε έχουν εμβολιαστεί, δικαιούνται να λάβουν άδεια υγείας.

Επίσης θα μπορεί κάποιος και με αρνητικό pcr τεστ ή αντιγόνου να έχει πρόσβαση η οποία θα ισχύει για 24 ώρες. Το νομοσχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής στην Εθνοσυνέλευση τόσο από τα ακροδεξιά όσο και από τα ακροαριστερά κόμματα, τα οποία επέκριναν τη νομοθεσία ως επίθεση στις προσωπικές ελευθερίες των Γάλλων.

Λάδι στη φωτιά αποτέλεσε και το σχόλιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε γαλλική εφημερίδα , όπου τόνισε πως η στρατηγική του είναι να …τσαντίσει τους ανεμβολίαστους. Η Γερουσία θα ξεκινήσει τη συζήτηση του νομοσχεδίου την επόμενη Τρίτη, με την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν να ελπίζει να το περάσει σε νόμο έως τις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι είπαν ότι θα παραπέμψουν την επίμαχη νομοθεσία στο Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments