Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Γκανιότα; Παρολί; Μάθε μπαλίτσα και ορολογία στοιχήματος!

Γκανιότα; Παρολί; Μάθε μπαλίτσα και ορολογία στοιχήματος!

0
Dodekanisos

Αν κάποιος δοκιμάσει να ξεκινήσει το Στοίχημα είτε σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ είτε σε κάποιο site, είναι πολύ πιθανό να πάθει σοκ από τους πολλούς άγνωστους όρους που θα δει στα δελτία ή στις σελίδες που θα επισκεφτεί. Εννοείται ότι αν είναι σε πρακτορείο μπορεί να ζητήσει βοήθεια από άλλους παίκτες ή να ψάξει στο internetγια να δει τι μπορεί να βρει αλλά και οι δύο λύσεις απαιτούν χρόνο και κόπο και μπορεί και απλά να μην αποδώσουν.
Το να ξεκινήσει το στοίχημα κάποιος που είναι παντελώς άσχετος με αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό, εδώ θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε λίγο την είσοδο κάποιου στον κόσμο του στοιχήματος εξηγώντας τους βασικούς ρόλους που πρέπει να ξέρει κάποιος για να ξεκινήσει.
Γκανιότα: Με τον όρο αυτό εννοούμε το ποσοστό κέρδος του κάθε bookmaker, δηλαδή του ΟΠΑΠ ή του siteστο οποίο παίζουμε το στοίχημα μας.

Παρολί: Το παρολί είναι σίγουρα ο όρος που θα ακούσετε ή θα δείτε πιο συχνά όταν δοκιμάσετε να παίξετε στοίχημα σε κάποιο πρακτορείο ή σε siteπου είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Πρόκειται για την Ελληνική απόδοση του Αγγλικού όρου accumulatorbet και στην ουσία πρόκειται για ένα δελτίο που περιέχει πολλά στοιχήματα τα οποία πρέπει να επαληθευτούν όλα για να κερδίσει ο παίκτης. Με απλά λόγια, δεν πρόκειται για ένα απλό στοίχημα στην έκβαση ενός αγώνα αλλά ή για ένα στοίχημα στην έκβαση πολλών αγώνων ή σε διαφορετικά στοιχειά (τελικό σκορ, πρώτος σκόρερ κλπ) ενός αγώνα. Το ρίσκο είναι μεγάλο καθώς ο παίκτης χάνει ΟΛΟ το στοίχημα και το ποσό που ποντάρισε αν δεν επαληθευτεί έστω κι ένα από τα επιμέρους στοιχήματα του δελτίου, αλλά αν κερδίσει, προστίθενται οι αποδόσεις και τα κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερα από ένα μεμονωμένο στοίχημα.

Over / under: Πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο στοίχημα το οποίο συνήθως αφορά ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά μπορεί να παιχτεί και σε μπάσκετ. Στην ουσία ο παίκτης ποντάρει αν το ΣΥΝΟΛΟ του σκορ θα είναι πάνω (over) ή κάτω (under) από έναν αριθμό. Στο ποδόσφαιρο αυτό το νούμερο συνήθως είναι το 3. ΠΡΟΣΟΧΗ, μιλάμε πάντα για το σύνολο του σκορ και όχι τα γκολ ή το σκορ που θα πετύχει η μια ομάδα.
Αμερικάνικο στοίχημα: Το Αμερικάνικο στοίχημα είναι μια ειδική κατηγορία στοιχήματος την οποία μπορεί να προσφέρει ο ΟΠΑΠ ή κάποιο siteκαι συνήθως αφορά ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το στοίχημα αυτό αφορά μόνο τη νίκη μιας από τις δύο ομάδες και δεν αναγνωρίζει την ισοπαλία σαν αποτέλεσμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο, τότε ο παίκτης παίρνει πίσω το ποντάρισμα του.

Ασιατικό χάντικαπ: Το Ασιατικό χάντικαπ θα το βρείτε συνήθως στα sites. Χάντικαπ σημαίνει μειονέκτημα και πρόκειται για στοίχημα στο οποίο μια ομάδα ξεκινά με ένα φανταστικό μειονέκτημα το οποίο και μετράει στο τελικό πραγματικό αποτέλεσμα όσον αφορά το στοίχημα πάντα. Για παράδειγμα, αν μια ομάδα έχει χάντικαπ ένα γκολ για το στοίχημα στο ξεκίνημα του ματς έχει σκορ -1, αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσει με 1-0 πραγματικό σκορ, στο στοίχημα δεν θα μετρήσει σαν νίκη, αλλά σαν ισοπαλία 0-0 αφού -1 + 1 = 0.

Livebetting: Το livebetting θα το συναντήσετε πάλι κυρίως στα sites. Στην ουσία πρόκειται για στοίχημα που τρέχει παράλληλα με τον αγώνα, δηλαδή οι αποδόσεις των σημείων και άλλων παραμέτρων του στοιχήματος (τελικό σκορ, σκόρερ, over / underκλπ) αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Φαβορί και outsider = Οι όροι αυτοί είναι εύκολο να κατανοηθούν: φαβορί είναι η ομάδα που έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και outsiderαυτή που έχει σημαντικά λιγότερες. Αυτό που μπορεί να είναι δύσκολο όμως, είναι ξεχωρίσετε ποια ομάδα είναι το φαβορί και ποια το outsiderαφού καμία σχεδόν στοιχηματική δεν βάζει αυτή την ετικέτα στις ομάδες. Φαβορί λοιπόν είναι η ομάδα η νίκη της οποίας δίνει τη ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ απόδοση, ενώ outsiderαυτή η νίκη της οποίας δίνει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απόδοση. Με άλλα λόγια, όσο μεγαλύτερη η απόδοση ενός στοιχήματος, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να επαληθευτεί, οπότε και αποτελεί μεγαλύτερο ρίσκο, γι’ αυτό και είναι καλό να έχουμε διαβάσει καλά προγνωστικά πριν να ποντάρουμε πολλά σε ένα outsider.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments