«Γιατί βιάζονται για εκλογές;»

2
toppos klirosi

Του Ηλία Λοίζου

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΔ που έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 προσήλθαν αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων για να παρακολουθήσουν τι ακριβώς θα συμβεί στην συνέχεια και πως θα προχωρήσει η ένωση, μετά και από το έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ Δ.Σ αλλά αφορά άμεσα και τα σωματεία της δύναμης της. Με αφορμή την συνεδρίαση και τα όσα ειπώθηκαν ζητήσαμε από τον Τσαμπίκο Τόππο να μας πει για ποιο λόγο δεν παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση και να τοποθετηθεί μπροστά στους προέδρους και τους εκπροσώπους των σωματείων.
ΕΡ. Κύριε Τόππο γιατί δεν ήρθατε στην συνεδρίαση και να πάρετε θέση για ότι συμβαίνει αλλά και για το έγγραφο της ΕΠΟ;
ΑΠ. «Δεν το έκανα γιατί ακόμα και τις συνεδριάσεις που συγκαλούν τις έχουν στα μέτρα τους, και επίσης επειδή στα ΜΜΕ ο μονόλογος είναι δικός τους και τα σωματεία δεν μαθαίνουν την άλλη πλευρά της αλήθειας. Όσο για το έγγραφο της ΕΠΟ δεν ανταποκρίνομαι σε τεχνητά έγγραφα παρά το γεγονός ότι έχω μάθει να σέβομαι τους θεσμούς τόσα χρόνια στη σωστή βάση».
ΕΡ. Έχετε σκοπό να πείτε κάτι στα σωματεία η θα λειτουργείτε χωρίς να απαντάτε στο πρόβλημα;
ΑΠ. «Μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου εγώ προσωπικά θα δώσω απαντήσεις για όλα τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί από την επόμενη μέρα των εκλογών του Ιουνίου. Την οδό των ασφαλιστικών και των δικαστηρίων άλλοι μας την δίδαξαν για δικά τους συμφέροντα.»
ΕΡ. Κύριε Τόππο στις τελευταίες εκλογές όντως έγινε λάθος από την πλευρά της παράταξης σας σε ότι αφορά τους δύο εκπροσώπους που ψήφισαν;
ΑΠ. «Από την στιγμή που η δικαιοσύνη έκρινε ότι έγινε λάθος εγώ δεν μπορώ να το αμφισβητήσω και δέχομαι την απόφαση που λήφθηκε. Η συνέχεια δόθηκε από τους αντίδικους και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε»
ΕΡ. Θα μπορούσε η παράταξη του Δώρου Κωνσταντίνου τότε, σήμερα του Παναγιώτη Διακοφώτη, να αμφισβητήσει οτιδήποτε μέσα από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ;
ΑΠ. «Ναι θα ήταν η καλύτερη ενέργεια από την στιγμή που το θέμα αφορούσε το ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω να γίνουν εκλογές, όμως γιατί βιάζονται τόσο; Τι συμβαίνει; Ας μας εξηγήσουν. Διοίκηση στην ΕΠΣΔ αυτή την στιγμή υπάρχει. Τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά. Άρα τι πρόβλημα υπάρχει;
Για ποιο λόγο βάζουν συνεχώς μπροστά την ΕΠΟ; και ειδικά, πρόσωπα; Μήπως το έγγραφο αυτό της ΕΠΟ που στάλθηκε στην Ένωση μας βρεθεί στα χέρια του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου, της Ξάνθης και του κ. Θωμαίδη; Για να βγούνε τα συμπεράσματα όπως πρέπει; Θέλω να υπενθυμίσω και να επισημάνω ότι στη ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ η προσωρινή διοίκηση παρέμεινε για δύο χρόνια και πριν ενάμιση μήνα έγιναν εκλογές για το νέο Δ.Σ χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιατί οι κύριοι δεν παραιτούνται από όλες τις προσφυγές και το εννοώ όλες και από την αγωγή του 2016; Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία πρόθεση να κωλυσιεργήσω αλλά με ενοχλεί ο τρόπος που λειτουργούν σε βάρος μας».

2 ΣΧΟΛΙΑ