Για έξαρση χολέρας λόγω …και της κλιματικής κρίσης κάνει λόγο τώρα ο ΠΟΥ!

0
Dodekanisos

Για συνεχιζόμενη έξαρση της χολέρας κάνει τώρα λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Με πρόσφατη ανακοίνωση του κάνει λόγο για εκτενείς στατιστικές για το 2022 με τα κρούσματα που αναφέρθηκαν να είναι υπερδιπλάσια όπως λέει σε σχέση με αυτά του 2021. Στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μπορεί να διαβάσει κανείς και τα ακόλουθα:

«Όχι μόνο υπήρχαν περισσότερα κρούσματα, αλλά τα κρούσματα ήταν μεγαλύτερα. Επτά χώρες –Αφγανιστάν, Καμερούν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μαλάουι, Νιγηρία, Σομαλία, Αραβική Δημοκρατία της Συρίας– έχουν αναφέρει πάνω από 10.000 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ξέσπασμα, τόσο πιο δύσκολο είναι συνήθως να ελεγχθεί. Η κλιματική αλλαγή παίζει επίσης ρόλο σε αυτή την έξαρση, καθώς ακραία κλιματικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, ξηρασίες και κυκλώνες πυροδοτούν νέα ξεσπάσματα και επιδεινώνουν τις υπάρχουσες. Τα τρέχοντα στοιχεία για το 2023 υποδηλώνουν ότι αυτή η παγκόσμια άνοδος συνεχίζεται. Είκοσι τέσσερις χώρες αναφέρουν επί του παρόντος ενεργά κρούσματα, με ορισμένες χώρες να βρίσκονται εν μέσω οξέων κρίσεων.
Ο ΠΟΥ υποστηρίζει τις χώρες να ανταποκριθούν σε κρούσματα χολέρας σε επείγουσα βάση μέσω της ενίσχυσης της επιτήρησης της δημόσιας υγείας, της διαχείρισης περιπτώσεων και των μέτρων πρόληψης. παροχή βασικών ιατρικών προμηθειών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments