Γαλλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι

Το Παρίσι κατέστησε εκ νέου υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στις δημόσιες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται, όπως γνωστοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές στο Παρίσι. 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αφορά τις συγκεντρώσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους (δρόμοι, πλατείες κ.ά.), φεστιβάλ και ανοιχτές αγορές, καθώς και μπροστά από χώρους λατρείας και ναούς, σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και σε ουρές στις οποίες περιμένει πολύς κόσμος. 

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι λόγω του πέμπτου κύματος της πανδημίας, η περιοχή του Παρισιού και η γύρω μητροπολιτική περιφέρεια καταγράφουν γρήγορη επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας. Για τη διαχείριση της κατάστασης δημοσιεύθηκε σήμερα το διάταγμα που επαναφέρει τη μάσκα, ακόμα και στις περιπτώσεις που απαιτείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί σε άτομα με αναπηρίες ή με συγκεκριμένα ιατρικά θέματα, σε όσους αθλούνται σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και σε όσους βρίσκονται σε ιδιωτικά οχήματα ή μετακινούνται με ποδήλατο ή μηχανάκι.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments