Έτοιμη για το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας η ΕΕ!

0
Dodekanisos

Ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το 12ο, είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Είναι κάτι που αποκάλυψε με δηλώσεις που έκανε, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν μιλώντας σε μέλη του Ουκρανικού κοινοβουλίου. Όπως είπε, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πρόσθετες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών και μέτρα για την αυστηροποίηση του ανώτατου ορίου τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο. Σημειώνεται ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να πάρει και νέα μέτρα κατά εταιρειών από τρίτες χώρες που παρακάμπτουν τις υπάρχουσες κυρώσεις.

«Για πάρα πολύ καιρό, πολλοί στην Ευρώπη πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να εμπορευόμαστε με τη Ρωσία και να την ενσωματώσουμε στην ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας. Αλλά αυτό δεν λειτούργησε. Και δεν θα λειτουργήσει όσο η Ρωσία οδηγείται από όνειρα αυτοκρατορίας. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να ασκούν τη «μέγιστη πίεση στη Ρωσία» έως ότου τελειώσει η «επιθετικότητα» και η Ουκρανία αποκαταστήσει μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

Προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν κυρώσεις κατά της ρωσικής πυρηνικής βιομηχανίας και διαμαντιών, τις ρωσικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και κανονισμούς που επιτρέπουν τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Η Von der Leyen δεν ανέφερε κανένα από αυτά τα μέτρα στην ομιλία της.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι παράνομες. Το Κρεμλίνο προειδοποίησε επίσης ότι τα αντίποινα αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τις χώρες που τα επιβάλλουν παρά για τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments