Έρευνα: Οι Έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερα από τα εμβόλια παρά από τον ιό!

Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι τα έφηβα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα που προκαλούνται από το νέο εμβόλιο, παρά να νοσηλευτούν ως αποτέλεσμα του ίδιου του ιού. «Μια ομάδα με επικεφαλής τον Dr Tracy Hoeg στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ερεύνησε το ποσοστό καρδιακής μυοκαρδίτιδας-φλεγμονής της καρδιάς-και πόνου στο στήθος σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου», αναφέρει η Telegraph.

“Στη συνέχεια συνέκριναν αυτό με την πιθανότητα παιδιών να χρειάζονται νοσοκομειακή θεραπεία λόγω του νέου, σε περιόδους χαμηλών, μέτριων και υψηλών ποσοστών νοσηλείας.”
«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών για αγόρια ηλικίας 12-15 ετών μετά το εμβόλιο ήταν 162,2 ανά εκατομμύριο, που ήταν ο υψηλότερος από όλες τις ομάδες που εξέτασαν».

Αυτό συγκριτικά με τον κίνδυνο ενός υγιούς αγοριού να νοσηλευτεί ως αποτέλεσμα μόλυνσης από το νέο ιό, είναι περίπου 26,7 το εκατομμύριο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν από το εμβόλιο είναι 6,1 φορές υψηλότερος.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια υψηλών ποσοστών κινδύνου για τον ιό, όπως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η απειλή από το εμβόλιο είναι 4,3 φορές υψηλότερη, ενώ σε χαμηλά ποσοστά κινδύνου, ο κίνδυνος τα έφηβα αγόρια να υποστούν «καρδιακή ανεπιθύμητη ενέργεια» από το εμβόλιο είναι τεράστια 22,8 φορές υψηλότερη. Τα δεδομένα της έρευνας βασίστηκαν σε μελέτη ανεπιθύμητων ενεργειών που υπέστησαν έφηβοι μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουνίου φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι τα έφηβα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα που προκαλούνται από το νέο εμβόλιο, παρά να νοσηλευτούν ως αποτέλεσμα του ίδιου του ιού. «Μια ομάδα με επικεφαλής τον Dr Tracy Hoeg στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ερεύνησε το ποσοστό καρδιακής μυοκαρδίτιδας-φλεγμονής της καρδιάς-και πόνου στο στήθος σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου», αναφέρει η Telegraph. […]