Αρχική Videos Έρχεται σύντομα από την ΕΕ ο πρώτος νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη

Έρχεται σύντομα από την ΕΕ ο πρώτος νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη

0

Συμφωνία για το νέο νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης αναμένει να υπάρξει σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κάτι που ουσιαστικά αποκάλυψε η Δανέζα Επίτροπος Ψηφιακής Χρήσης Μαργκρέτε Βεστάγκερ με δηλώσεις που έκανε. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης της αναφορικά με την τέταρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ, όπου θα εξεταστεί ο κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη τόνισε τα εξής:

«Ελπίζουμε να έχουμε τον πρώτο τριμερή διάλογο για τον νόμο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη πριν από το καλοκαίρι, πράγμα που θα σήμαινε ότι αν εργαστούμε σκληρά πάνω σε αυτό, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους».
Η ίδια πάντως έσπευσε να επισημάνει ότι ακόμη και με μια συμφωνία φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα, αν όχι δύο χρόνια, για να τεθεί σε ισχύ».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πρόταση για τη ρύθμιση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης τον Απρίλιο του 2021, την πρώτη νομοθεσία της ΕΕ που στοχεύει στη διασφάλιση των θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων της ΕΕ και της ασφάλειας των χρηστών υποχρεώνοντας τα συστήματα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου να πληρούν υποχρεωτικές απαιτήσεις σχετικά με την αξιοπιστία τους.

Αναμένεται να εισαχθούν πρόσθετες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, όπως η ανθρώπινη εποπτεία ή σαφείς υποχρεώσεις πληροφόρησης σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνητής νοημοσύνης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments