Αρχική Videos Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί το Κοσσυφοπέδιο!

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί το Κοσσυφοπέδιο!

0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο ζήτησε να αποφύγει οποιεσδήποτε εσκεμμένες προκλήσεις εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Σερβία. Εξέδωσε την προειδοποίηση μέσω tweet. «Η Πρίστινα πρέπει να αποκλιμακωθεί και να μην λάβει μονομερή, αποσταθεροποιητικά βήματα», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ, περιγράφοντας μάλιστα έναν «διάλογο υπό την ηγεσία της ΕΕ μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου ως τον μόνο τρόπο για ειρήνη και ομαλοποίηση. Η Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, θα συνεχίσει να διασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Στόλτενμπεργκ έγινε μετά από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των Σέρβων διαδηλωτών σε τέσσερις δήμους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Τρεις από τους νεοεκλεγείς δήμαρχους των τεσσάρων πόλεων συνοδεύτηκαν από την αστυνομία στα γραφεία τους, εξοργίζοντας τους διαδηλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού εναντίον του πλήθους.

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του το 2008 με την υποστήριξη των ΗΠΑ και πολλών από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ. Ενώ η ΕΕ συνέχισε να πιέζει το Βελιγράδι να αναγνωρίσει την αποσχισθείσα περιοχή ως ανεξάρτητο κράτος και να εξομαλύνει τις σχέσεις μαζί της, το Κοσσυφοπέδιο δεν αναγνωρίζεται από τα περισσότερα έθνη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments