Αρχική Videos “Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς!”

“Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς!”

0

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία. Ο ίδιος ο Erdogan στην πρώτη εμφάνιση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα τραγούδι.«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα . Με σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και ανάμεσα σε δυο θρησκευτικές γιορτές γιορτάσαμε μια ημέρα δημοκρατίας για το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς. Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία. Και στις 14 Μαΐου και στις 28 Μαΐου νικητής ήταν ο λαός μας» ανέφερε ο Erdogan και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο Ερντογάν αποτελεί μια κυρίαρχη φυσιογνωμία στην τουρκική πολιτική από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός το 2003. Τρεις συνεχόμενες θητείες ως πρωθυπουργός ακολουθήθηκαν από δύο θητείες ως πρόεδρος από το 2014 και μετά. Πρόκειται τώρα να ξεκινήσει μια τρίτη θητεία.

Ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του καταδίκασαν έντονα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ευνοούν τον Κιλιτσντάρογλου, έναν πολιτικό κεντρώο που δεσμεύτηκε να διορθώσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και να ξαναρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ. Μέχρι το τέλος της νικηφόρας ομιλίας του, η νίκη του Ερντογάν δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί από τους ομολόγους του από την Αμερική ή τη Δυτική Ευρώπη, αλλά ο πρόεδρος είχε λάβει συγχαρητήρια από την Ρωσία, Ουγγαρία, τη Σερβία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και την Παλαιστίνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments