Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Επιτυχίες σκακιστών της Ρόδου στην πρωτεύουσα

Επιτυχίες σκακιστών της Ρόδου στην πρωτεύουσα

0
Dodekanisos

Στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα του Περιστερίου

Με τη συμμετοχή και μαθητών από τη Ρόδο, ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό είχαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν στους προκριματικούς που διεξήχθησαν σε όλη την επικράτεια τον προηγούμενο μήνα, ώστε να δοθούν προκρίσεις. Οι εν λόγω προκρίσεις δόθηκαν ανά τάξη, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Η αποστολή της Ρόδου απαρτίστηκε από μικρούς και μεγάλους αθλητές εκ των οποίων, μερικοί συμμετείχαν για πρώτη φορά, ενώ άλλοι είχαν λάβει μέρος και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν ο “βετεράνος” Ρούσος Σταμάτης, ο οποίος έχει λάβει πολλές διακρίσεις στο παρελθόν, με την 5η θέση στην Γ’ Γυμνασίου και ο μικρός Σταθάτος Αλέξανδρος, ο οποίος πέρσι (με την πρώτη του συμμετοχή) είχε καταλάβει την 2η θέση στην τάξη του, ενώ φέτος έκανε τη  διαφορά με την κατάληψη της πρώτης θέσης και απονομής του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Γ’ Δημοτικού.

Εξαιρετική εμφάνιση επίσης παρουσίασαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου στο 16ο Πανελλήνιο Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Περιστέρι Αττικής 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Ενώ ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε ομαδικό πρωτάθλημα, κατέλαβαν την 10η θέση, από τις 64 ομάδες που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα.

Για όλες τις διακρίσεις καθώς και την σταδιακή άνοδο που σημειώνουν σταδιακά πολλοί αθλητές, ο Α.Σ. Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “Ιππότης”, ευχαριστεί τον προπονητή I.M. Σανδαλάκη Άγγελο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του αλλά κυρίως για την διαρκή αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των παιδιών για το σκάκι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments