Αρχική Ροδίων Άθλησις Επιτέλους, νίκη! (pics)

Επιτέλους, νίκη! (pics)

0
10
Dodekanisos

Επιστροφή στις επιτυχίες για την ομάδα του Ροδίων Άθλησης, που έστω και δύσκολα, κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη (3-1), κόντρα στον Οδυσσέα Αμαρουσίου, σήμερα στο κλειστό του Ροδίων Άθλησης. Οι φίλοι του βόλεϊ που αργά αλλά σταθερά σχεδόν γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο, παρακολούθησαν ένα αγώνα για γερά νεύρα, κυρίως στα 3 πρώτα σετ, χωρίς όμως ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις, αλλά με πολύ δύναμη.
1ο ΣΕΤ
Καθαρό προβάδισμα έστω και οριακό, είχαν οι γηπεδούχοι παίρνοντας τους 6 από τους 10 πρώτους πόντους (6-4). Οι δύο ομάδες κατάφερναν και έβρισκαν τρόπο να περάσουν τη μπάλα από το φιλέ, συνήθως αρκετά δυνατά, αλλά το πάνω χέρι το είχαν οι παίκτες του Ν. Αντωνιάδη, που με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα αλλά και πολύ καλές επιθέσεις έφθασαν ακόμα και στο +7 (17-10). Το καλύτερο που μπόρεσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να φθάσουν το σετ στο -4, διαφορά που κρατήθηκε μέχρι τέλους (25-21).
2ο ΣΕΤ
Αντιστρόφως ανάλογα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, μιας και οι Αθηναίοι είχαν αυτή τη φορά το πάνω χέρι στο σκορ (5-9). Η διαφορά κυμαινόταν από -2 έως -4 πόντους για τους Ροδίτες μέχρι όμως το 12-14. Εκεί οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, που όχι μόνο ισοφάρισαν (15-15) άλλα κατάφεραν ακόμα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ έστω και με ένα πόντο (16-15). Οι φιλοξενούμενοι όμως έδειξαν ότι είχαν δυνάμεις και αμέσως ανέτρεψαν το σκηνικό, παίρνοντας και πάλι τα ινία στο σε φθάνοντας στο +3 (18-21). Αυτή ήταν και η τελική διαφορά στο δεύτερο σετ (22-25) με τους παίκτες του Δ. Κυριαζή να ισοφαρίζουν σε 1-1.
3ο ΣΕΤ
Στο τρίτο σετ είδαμε απ’ όλα. Δύναμη, πάθος, ένταση, έξτρα πόντους και σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα είδαμε και μεγάλες φάσεις. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους πρώτους 8 πόντους (4-4). Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια είχαν ένα καθαρό προβάδισμα που έφθασε τους 4 πόντους ( 6-10), γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι κάλυψαν αυτό το χάντικαπ, που ήταν και το μεγαλύτερο στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 12-12. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν 6-10, ο Ν. Αντωνιάδης έκανε αλλαγή πασαρόδου αποσύροντας τον Ν. Μακρή και βάζοντας στη θέση του τον Γ. Καρύδα. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν να προηγηθούν και έμεναν συνέχεια στο -2 με -3 (18-20). Εκεί όμως ξεκίνησε και η αντεπίθεσή τους, που όχι μόνο ισοφάρισαν σε 20-20 αλλά και με έναν άσο του Θ. Χουσίδη έκαναν το 21-20 πρώτη φορά στο σετ. Πόντο πόντο η συνέχεια του τρίτου μέρους, με τους Ροδίτες να μην χάνουν τον αβαντάζ, αφού δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ, και έχοντας τους Γκένοφ, Χουσίδη και Μοσχούς σε πολύ καλή μέρα, κατάφεραν έστω και αν χρειάστηκαν να μπουν 14 έξτρα πόντοι, να κάνουν το 2-1 με 33-31.
4ο ΣΕΤ
Το τέταρτο και ευτυχώς για την ομάδα της Ρόδου τελευταίο σετ, ήταν πιο εύκολο από ότι θα περίμενε κανείς. Είχε ξεκάθαρο προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησε μέχρι τέλους, χωρίς να απειληθεί καθόλου, αφού η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 3 με 4 πόντους (16-12). Η τοπική ομάδα με πολύ καλό μπλοκ δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους της και η διαφορά αυτή αυξανόταν σταθερά φθάνοντας ακόμα κ στους 9 πόντους που ήταν και η τελική στο 4ο σετ (25-16).
Τα σετ του αγώνα: 25-21 (25′), 22-25 (22′), 33-31 (37′), 25-16 (17′)
Ροδίων Άθλησης (Αντωνιάδης Ν.): Ν. Μακρής, Δ. Γιώτης, Κ. Μαυράκης, Β. Προδομίδης, Ε. Κοκολάκης, Χ. Μοσχούς, Ν. Γκένοφ, Ι. Καρύδας, Β. Μπαρδής, Θ. Χουσίδης, Ι. Τσακογιάννης, Δ. Κότιτσας
Α.Ο. Οδυσσεύς (Κυριαζής Δ.): Χ. Χριστοφίδης, Κ. Χελιώτης, Α. Ανθής, Π. Σταθάκης, Π. Δανιάς, Γ. Μάτζιος, Β. Παναγόπουλος, Α. Μεσσαλάς, Λ. Κουκανταρέας, Λ. Κανελλοπουλος

Φώτης Αντωνάς
{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2014_2015/volei/rodion_odisseas/] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments