Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιστολή Ζαννετίδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Επιστολή Ζαννετίδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης

0
Dodekanisos

Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης σχετικά με το αίτημα των αλιέων για τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 157/2004 που καθορίζει την αλιευτική περίοδο, προκειμένου να υπάρξει άρση της απαγόρευσης κατά την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου.

Στην επιστολή, που εστάλη ενόψει της έναρξης της απαγορευτικής περιόδου, ο κ. Ζαννετίδης ζητεί να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα του σχεδίου διαχείρισης που εκπονήθηκε από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., καθώς και τα προτεινόμενα σενάρια για την αλίευση της μικρής κόκκινης γαρίδας (Συμιακό γαριδάκι) με ιχθυοπαγίδες, όπως επίσης και να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του Π.Δ. ή να υπάρξει εισήγηση προς τους αρμοδίους για την έκδοση απόφασης αναστολής της χρονικής απαγόρευσης του Π.Δ. , εφαρμόζοντας ένα σενάριο του Πιλοτικού Σχεδίου.

Σημειώνεται ότι την επιστολή του κ. Ζαννετίδη, η οποία κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας το θέμα της περιόδου αλίευσης της κόκκινης γαρίδας με ιχθυοπαγίδες, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments