Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σοβαρές αντιρρήσεις Χαραλάμπη για το νέο νομοσχέδιο της ναυτιλίας!

Σοβαρές αντιρρήσεις Χαραλάμπη για το νέο νομοσχέδιο της ναυτιλίας!

0
Dodekanisos

Συμμετείχε στη σύσκεψη της Ν.Δ. για το θέμα

Με τη συμμετοχή και του συμπατριώτη μας Νίκου Χαραλάμπη, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα η σύσκεψη υπό τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με τα «καυτά» θέματα της ναυτιλίας που ασφαλώς αφορούν και την περιοχή μας. Ο κ. Χαραλάμπης ως γνώστης των θεμάτων της ναυτιλίας αλλά και ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχει στις συσκέψεις με αφορμή το ότι προετοιμάζεται το έδαφος προκειμένου να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για τη ναυτιλία. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα έχει να κάνει με πολλά θέματα όπως με την αξιολόγηση των λιμενικών, την διαδικασία έκδοσης αδειών επαγγελματικών σκαφών και άλλα.
Ο κ. Χαραλάμπης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης κατέθεσε τον προβληματισμό του για το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, το οποίο θα φέρει ριζικές αλλαγές στο κομμάτι της ναυτιλίας χωρίς να δίνει το περιθώριο στους εμπλεκόμενους, να προσαρμοστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτές, κάτι το οποίο, όπως είπε δεν μπορεί να συμβεί.

Με δηλώσεις του στο news12, έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Ο παλιός νόμος επέτρεπε στα σκάφη να μεταφέρουν μέχρι και 49 άτομα και ας έχουν λιγότερες κουκέτες και έτσι ο κόσμος μπορούσε να δουλέψει. Πλέον ο νόμος θέλει τα σκάφη να έχουν τον ίδιο αριθμό κουκετών με τον κόσμο. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μπορεί σε ένα σκάφος 15 μέτρων να χωρέσουν 49 κουκέτες; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το Blue Star για παράδειγμα βάζει 2500 κόσμο. Έχει και 2500 καμπίνες; Είμαστε το μόνο κράτος στον κόσμο που έχει ειδικούς νόμους για κάθε τύπο σκάφους. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι μπροστά και πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments