Αρχική Στήλες Απόψεις Ένας «γκρίζος» τελικός κυπέλλου!

Ένας «γκρίζος» τελικός κυπέλλου!

20
stadio epeisodia2
Dodekanisos

Ένας από τους πιο «γκρίζους» τελικούς Κυπέλλου Δωδεκανήσου πέρασε στην ιστορία. Το τελευταίο σφύριγμα, μετά από παράταση και πέναλτι του 69ου Κύπελλου, βρήκε τον Ιάλυσο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του και να στήνει μια μικρή γιορτή στο Δημοτικό Στάδιο.
Μια γιορτή που στήθηκε με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα, καθώς κάποια ανεγκέφαλα όντα (δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ζώα και προφανώς ούτε και φίλαθλοι) που κυκλοφορούν εκεί έξω, κατάφεραν για μια ακόμα φορά να κλέψουν τις εντυπώσεις και να στρέψουν τα φώτα επάνω τους.
Η διάθεση τους ήταν φανερή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, αντί συνθημάτων που θα υποστήριζαν την ομάδα τους. Έγιναν η αιτία να διακοπεί τρεις φορές η αναμέτρηση, βγάζοντας και τους εικοσιδύο ποδοσφαιριστές εκτός ρυθμού, λόγω ενός προσβλητικού πανό που δεν εννοούσαν να αποσύρουν, παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης του Διαγόρα, ενώ πετούσαν κατά την διάρκεια του αγώνα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.
Κι ενώ η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, κι ο Ιάλυσος ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει, η πόρτα μπροστά από την θύρα 6 άνοιξε και μαζί άρχισε και ο… πόλεμος. Άτομα δειλά, καλυμένα πίσω από πρόχειρες κουκούλες μπήκαν στο γήπεδο, κατευθύνθηκαν προς το μέρος των κυπελλούχων και άρχισαν να πετουν πέτρες, κροτίδες και ότι άλλο είχαν «πρόχειρο» υποχρεώνοντας όλο το επιτελείο της ομάδας να τρέχει για να σωθεί. Αρχικά, η μικρή δύναμη της αστυνομίας δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Και πως να το κάνει άλλωστε, ήταν 7-8 άτομα, χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό, απέναντι σε τυφλωμένους και ανόητους «ψευτόμαγκες» που δεν λογάριασαν τίποτα και χτυπούσαν στα «τυφλά». Δεν υπολόγισαν ούτε καν τα μικρά παιδιά που ήταν στο γήπεδο, ανάμεσα τους και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Μικτών μας ομάδων, που άρχισαν να τρέχουν προς το… βάθος της σκεπαστής εξέδρας για να προστατευτούν.
Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, που πέτυχαν τελικά να τους απωθήσουν και να αναστείλουν προσωρινά τις ενέργειες τους. Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ξεκίνησε νέος γύρος πετροπόλεμου έξω από το στάδιο, αναγκάζοντας τους τελευταίους που έφευγαν να γυρίσουν πίσω για να παραμείνουν ασφαλείς. Τελικά, έγιναν κάποιες συλλήψεις, η κατάσταση ηρέμησε, αλλά το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο μετράει μια ακόμα πληγή. Κι αυτό γιατί κάποιοι έρχονται στο γήπεδο κουβαλώντας όλα τα συμπλέγματα τους και αφήνοντας το μυαλό κάπου στο δρόμο (αν είχαν και ποτέ) θεωρώντας ότι πίσω από μια κουκούλα που θα τους κρύψει, μπορούν να το παίξουν κάποιοι. Το μόνο, βέβαια, που καταφέρνουν είναι να βουλιάζουν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο και να αμαυρώνουν την ιστορία του συλλόγου που υποτίθεται πως υποστηρίζουν (όποιος και αν είναι αυτός).
Στα θετικά, πάντως, της αναμέτρησης συγκαταλέγεται η εμφάνιση της διαιτητικής ομάδας. Δεν θα σταθώ στο αν ήταν σωστές ή λάθος οι αποφάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα. (δεν έχω αυτή την αρμοδιότητα και δεν μπορώ ούτε και θέλω να το κάνω). Αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι, με τον άρχοντας της αναμέτρησης, Νίκο Δημαράκη να χρησιμοποιεί σημαίες με «μπιπ», αλλά και σπρέι για την διεξαγωγή των στημένων φάσεων, όπως γίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Και μπορεί μερικοί να το λοιδώρησαν και να ειρωνεύτηκαν, αλλά δείχνει στοιχεία σοβαρότητας και σωστής αντιμετώπισης ενός σημαντικού παιχνιδιού από έναν αξιολογημένο διαιτητή που δείχνει να έχει τα φόντα να φτάσει παραπάνω.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι πρωταγωνιστές σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση πρέπει να είναι μόνο όσοι βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και ότι τελικά, είναι απλά ένα παιχνίδι. Κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει και η ζωή θα συνεχιστεί.

Μαρία Αναστασοπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Makis
Makis
8 years ago

Αλήτες αν καποιο απο τα μικρα χτυπούσαν απο πετρα δεν θα φεύγατε ζωντανοί! Κοπρόσκυλα

ftanei pia
ftanei pia
8 years ago

Μια ζωη η Θυρα 6 θα ειναι ο καρκινος του Διαγορα.Ξυπνηστε και διωξτε τους. Αλλαξε επιπεδο η διοικηση σας ας ανεβει και η κερκιδα πια.

miltos
miltos
8 years ago

[quote name=”ftanei pia”]Μια ζωη η Θυρα 6 θα ειναι ο καρκινος του Διαγορα.Ξυπνηστε και διωξτε τους. Αλλαξε επιπεδο η διοικηση σας ας ανεβει και η κερκιδα πια.[/quote]
o karkinos tou diagora einai kati typakia san esena pou patane mia fora sto gipedo se kanenan teliko kai an kai to mono pou kanoun einai na krazoun genika oxi mono gia ta simerina.

lakis
lakis
8 years ago

Μαρια Αναστασοπουλου katakritea ta epeisodia apo opou kai an proerxontai alla aporoume giati oloi eseis den grapsate tosa ma tosa polla kai perisy pou gia 20-30 lepta peripou oi filoi rou diagora(opadoi-gynaikes-paidia dexontousan petres apo polyarithmous filous tou ialysou.antipoina eitan ayta dystixos.

Μπαμ
Μπαμ
8 years ago

Λακη εσυ ξεχάσες μου φαίνεται τα χτυπήματα σε έναν 14 χρόνο και στον αδερφό του 19 που ηταν ένας εναντίον 20 εξω απο το ρολόι ” πριν μιλήσεις ακου , πριν μιλήσεις μάθε …και κατι τελευταίο ποια γυναικοπαιδα ρε βλακαμα όσοι ήρθαν ηταν παλι με κουκούλες κτλπ κτλπ . Μεσα απο αυτά μετράνε μόνο γεια σας τα γυναικόπαιδα δεν τα αγγίζει κανεις ούτε καν τους μεγάλους – ηλικιωμένους δεν εισαι αθηνα εισαι ροδο φαίνεται ο αλλος τι ρόλο παιζει .

lakis
lakis
8 years ago

[quote name=”Μπαμ”]Λακη εσυ ξεχάσες μου φαίνεται τα χτυπήματα σε έναν 14 χρόνο και στον αδερφό του 19 που ηταν ένας εναντίον 20 εξω απο το ρολόι ” πριν μιλήσεις ακου , πριν μιλήσεις μάθε …και κατι τελευταίο ποια γυναικοπαιδα ρε βλακαμα όσοι ήρθαν ηταν παλι με κουκούλες κτλπ κτλπ . Μεσα απο αυτά μετράνε μόνο γεια σας τα γυναικόπαιδα δεν τα αγγίζει κανεις ούτε καν τους μεγάλους – ηλικιωμένους δεν εισαι αθηνα εισαι ροδο φαίνεται ο αλλος τι ρόλο παιζει .[/quote re vlima se ti planiti zeis alla apo xorio eisai ksexasa zo e zo.

xabos
xabos
8 years ago

kiria anastasopoulou sigxaritiria to vgalate to merokamataki k simera kai esi kai oi sinadelfoi sou.. glipse kialo ta afedika sou @@@@@@@@ kai tin eps mipws kai sfirixeis kai si kanenan agona..gia auta pou ginane sta 30 2 xronies den les tipota..tote dn ipirxane pedia kai ginaikes..me tis petres pou rixnane oi triadenoi ston kosmo toud diagora..eseis iste ithikoi autourgoi @@@@@@@@@@ kai ta afedika sou kalinixta

Maria Anastasopoulou
Maria Anastasopoulou
8 years ago

[quote name=”xabos”]kiria anastasopoulou sigxaritiria to vgalate to merokamataki k simera kai esi kai oi sinadelfoi sou.. glipse kialo ta afedika sou kai tin eps mipws kai sfirixeis kai si kanenan agona..eseis iste ithikoi autourgoi kai ta afedika sou kalinixta[/quote]
Προσωπικά πάντα καταδικάζω την βία και τον παραλογισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Την γνώμη μου την είχα γράψει και τότε επώνυμα. Δεν έχω ανάγκη από κανένα αφεντικό, αυτό που θέλω είναι απλά να μπορώ τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου αλλά και ο απλός κόσμος να παρακολουθούμε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι με ασφάλεια, χωρίς να φοβόμαστε μήπως φάμε καμιά αδέσποτη πέτρα, όπως παραλίγο να γίνει σήμερα. Το να πετάτε ο ένας στον άλλο πέτρες επειδή είχε γίνει κάτι αντίστοιχο παλιότερα είναι απλά ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθένα, παρά μόνο σε έναν ολοένα και αυξανόμενο παραλογισμό. Η εικόνα των παιδιών που έτρεχαν πανικοβλήτα και των γονιών που έψαχναν τα παιδιά τους μέσα στο χαμό δεν ταιριάζει σε κανένα γήπεδο.

Θωμάς
Θωμάς
8 years ago

Τι προσπαθείτε να εξηγήσετε κ. Μαρία. Αν κατάλαβε έστω μια λέξη απ αυτά που του είπατε είναι ζήτημα

ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
8 years ago

Aκριβως ετσι οπως τα λες ειναι. συγχαρητηρια για την σωστη και αντικειμενικη σου ανταποκριση…. ομως ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, τα πραγματα ειναι απλα μια απλη αιτηση διαφραφης τις θυρας 6 να στειλει η δοιηκηση του διαγορα στο ΚΟΝΤΟΝΗ και τελος στα παιδακια τις 6

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΓΕΡΑ
ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΓΕΡΑ
8 years ago

Καταδικάστε πάλι σωτήρες ε σωτήρες, εμπειρογνώμονες….τόσα χρόνια αδικίας του λαού του ΔΙΑΓΟΡΑ μας ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΝΑΝΕ….. Είστε πρόβατα στην ζωή σας, στο ποδόσφαιρο θα αλλάξετε?? Αλληλεγγύη στα αδέρφια της ΘΥΡΑ 6 που είναι οι μοναδικοί που προσπαθήσαν να σώσουν αυτόν τον σύλλογο μαζί με 1 άιντε 2 άτομα της διοίκησης(της ανύπαρκτης) …..ΡΟΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ….

Υ.Γ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΛΑ

Υ.Γ2 ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΟΛΎ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ-ΕΞΩ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ @@@@@@@@@@@@@@@@@

Υ.Γ3 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑ 6 ΔΕΧΟΝΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ….ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ(@@@@@@@@@@@)

Υ.Γ4 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ….ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ

miltos
miltos
8 years ago

[quote name=”Maria Anastasopoulou”][quote
Προσωπικά πάντα καταδικάζω την βία και τον παραλογισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Την γνώμη μου την είχα γράψει και τότε επώνυμα. Δεν έχω ανάγκη από κανένα αφεντικό, αυτό που θέλω είναι απλά να μπορώ τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου αλλά και ο απλός κόσμος να παρακολουθούμε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι με ασφάλεια, χωρίς να φοβόμαστε μήπως φάμε καμιά αδέσποτη πέτρα, όπως παραλίγο να γίνει σήμερα. Το να πετάτε ο ένας στον άλλο πέτρες επειδή είχε γίνει κάτι αντίστοιχο παλιότερα είναι απλά ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθένα, παρά μόνο σε έναν ολοένα και αυξανόμενο παραλογισμό. Η εικόνα των παιδιών που έτρεχαν πανικοβλήτα και των γονιών που έψαχναν τα παιδιά τους μέσα στο χαμό δεν ταιριάζει σε κανένα γήπεδο.[/quote]mporeis na mas parousiaseis tote to arthro pou eixes grapsei tote gia tis petres kai ta epeisodia ton triantenon i AVAVA?GIATI XARTI MILISEI KARDIA KAPSEI.ANTE NA SE DOUME

miltos
miltos
8 years ago

[quote name=”Θωμάς”]Τι προσπαθείτε να εξηγήσετε κ. Μαρία. Αν κατάλαβε έστω μια λέξη απ αυτά που του είπατε είναι ζήτημα[/quote]
esy profanos eisai i idia me allo onoma i o dikos tis re koimisala.

miltos
miltos
8 years ago

[quote name=”ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ”]Aκριβως ετσι οπως τα λες ειναι. συγχαρητηρια για την σωστη και αντικειμενικη σου ανταποκριση…. ομως ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, τα πραγματα ειναι απλα μια απλη αιτηση διαφραφης τις θυρας 6 να στειλει η δοιηκηση του διαγορα στο ΚΟΝΤΟΝΗ και τελος στα παιδακια τις 6[/quote]
ponemeno elafaki esy se eksafanisame kai den mporeis na to xonepseis.

Caja Laboral
Caja Laboral
8 years ago

Η Θύρα 6 δέχεται πόλεμο, διότι αυτή τον προκαλεί! Και ποιοι είναι πρόβατα ρε μεγάλε για να καταλάβω. Το ξέρεις ότι οι πέτρες και τα καπνογόνα που πετούσες εσύ και οι φίλοι σου, κόντεψαν να χτυπήσουν και μικρά παιδιά; Το ξέρεις ότι εξαιτίας σου μικρά παιδάκια έκλαιγαν και μανάδες και πατεράδες έψαχναν εν αγωνίας τα παιδιά τους για να τα πάρουν και να φύγουν; Αν έβγαζες την κουκούλα σου και καθόσουν σαν απλός φίλαθλος να παρακολουθήσεις τον αγώνα θα τα ήξερες ΗΛΙΘΙΕ!

ΥΓ. Δεν με νοιάζει ρε τι έγινε πέρσι και πριν 10 χρόνια στην Ιαλυσό! Εγώ διάβασα το κείμενο της σελίδας σας στπ facebook, “DIAGORAS MIA ZWI” που έλεγε για κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο και για γιορτή, αυτό ήταν γιορτή ρε μεγάλε;

Κατηγορείτε εν μέρη φιλάθλους του Διαγόρα που δεν έρχονται στο γήπεδο.. να έρθουν να δουν τι ρε μεγάλε; Εσένα να λες και να ανεβάσεις πανό με υβριστικά συνθήματα; Πως θα φέρει ο άλλος το παιδί του στο γήπεδο όταν υπάρχουν ανεγκέφαλοι όπως εσύ και οι φίλοι σου;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
8 years ago

[quote name=”Caja Laboral”]
Φιλε….να παρεις τα παιδια και τις οικογενειες στο γηπεδο καραισκακης για να διδαχτουν…ΗΘΟΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ 100% ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΜΕ ΤΙΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ “””ΒΛΑΚΑ”””Ε…..”””ΒΛΑΚΑ””””

Caja Laboral
Caja Laboral
8 years ago

[quote name=”ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ”][quote name=”Caja Laboral”]
Φιλε….να παρεις τα παιδια και τις οικογενειες στο γηπεδο καραισκακης για να διδαχτουν…ΗΘΟΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ 100% ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΜΕ ΤΙΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ “””ΒΛΑΚΑ”””Ε…..”””ΒΛΑΚΑ””””[/quote]

Λυπάμαι που είμαι βλάκας και όχι έξυπνος σαν εσένα ώστε να πετάω πέτρες και φωτοβολίδες σε μικρά παιδιά.. Α τι, για τους οπαδούς του Ιάλυσου πήγαιναν όλα αυτά; Λυπάμαι κύριε μου, αλλά αστοχήσατε!

PARAGA
PARAGA
8 years ago

EKLEISE I KANOYLA EISROIS XRIMATON PROS TON DIAGORA O MEGALOS TA KOBEI OLA.. KATALAVETE TO PAIDAKIA TIS 6 ESIS THAVETE TON GIRAIO KATA MEGALO POSOSTO…AN AUTO EINAI SE ISXI XSERETE TI SIMENEI????????????????????????? TOY XRONOY OYTE TA XORIA DEN THA KERDIZOYME NAI KERZIZOUME GIATI EIMAI DIAGORITIS PAIDAKIA TIS 6 POY THELETE NA GINETE ANTRES MESO TOY ISTORIKOU… BRE OUST!!!! XSERO TI THA PEITE OTI EIMAI TRIANTENOS ELAFAKI KTL.. EGO EFTASA DIAGORA STIN A!!! oxi topikou ALLA A!!!! ETHNIKI. ETSI OPOS KANETE B TOPIKOU THA TON STEILETE TON ISTORIKO ASTA DIALA STAMATO SAS AIDIASA

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
8 years ago

[quote name=”Caja Laboral”][quote name=”ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ”][quote name=”Caja Laboral”]
Φιλε….να παρεις τα παιδια και τις οικογενειες στο γηπεδο καραισκακης για να διδαχτουν…ΗΘΟΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ 100% ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΜΕ ΤΙΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ “””ΒΛΑΚΑ”””Ε…..”””ΒΛΑΚΑ””””[/quote]

Λυπάμαι που είμαι βλάκας και όχι έξυπνος σαν εσένα ώστε να πετάω πέτρες και φωτοβολίδες σε μικρά παιδιά.. Α τι, για τους οπαδούς του Ιάλυσου πήγαιναν όλα αυτά; Λυπάμαι κύριε μου, αλλά αστοχήσατε![/quote]Σου ευχομαι καλη συνεχεια στη ζωη σου.Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ.

antiproedros
antiproedros
8 years ago

http://www.news12.gr/index.php?option=com_content&id=15517%3Apetropolemos-stin-ialuso&Itemid=252
τοτε τα παρουσιαζατε ολα καλα στον τελικο βγαλατε χωλη….
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟΙ