Αρχική Επικαιρότητα Εν αναμονή αποφάσεων για τα τεστ των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Εν αναμονή αποφάσεων για τα τεστ των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

0
Dodekanisos

Οριστικές απαντήσεις σχετικά με τα εργαστηριακά τεστ ενόψει της νέας χρονιάς, περιμένουν με μεγάλη αγωνία οι εκπαιδευτικοί. Απαντήσεις που έχουν να κάνουν βέβαια με τον αριθμό των τεστ που θα υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι (εβδομαδιαίως) αλλά και με το κόστος. Και τα δυο ζητήματα είναι φανερό πως απασχολούν πολύ έντονα την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό διεξάγονται το τελευταίο διάστημα διάφορες συσκέψεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

“Πονοκέφαλος” το κόστος

Το θέμα του κόστους, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι το πιο σημαντικό. Και η τελική του απόφαση δεν θα είναι εύκολη. Ποιός θα το αναλάβει; Εξ’ ολοκλήρου οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί ή θα βρεθεί μια άλλη φόρμουλα; Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει προταθεί να καλύπτονται κατά το ήμισυ από το δημόσιο αυτά τα τεστ. Όμως είναι μια πρόταση που προκαλεί πολλές αντιρρήσεις κατά τα φαινόμενα. Διότι κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν …αντικίνητρο για τους εμβολιασμούς.

Αναμένονται με μεγάλη αγωνία οι ΚΥΑ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται πλέον με πολύ μεγάλη αγωνία οι σχετικές ΚΥΑ οι οποίες και θα καθορίζουν το σχετικό πλαίσιο που θα ισχύσει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Θα είναι κατά τα φαινόμενα μια χρονιά πολύ “ειδικών συνθηκών” που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα πως θα κυλήσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments