Αρχική Αθλητικά νέα Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής, αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής, αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

0
Dodekanisos

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής θα βρεθεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Στον αντίποδα ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατόρθωσε να προκριθεί.

Ένας φοβερός Εμμανουήλ Καραλής απέβαλε από πάνω του το όποιο άγχος και αν υπήρχε. Ο Έλληνας αθλητής εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5.30μ. και τα 5.50. Ενώ χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 5.65μ.. Στην συνέχεια κατόρθωσε να ξεπεράσει τον πήχη των 5.75μ. με την δεύτερη προσπάθεια. Γεγονός που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου (13.20).

«Όλα είναι ανοικτά για τον τελικό»

Σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Καραλής ήταν τρισευτυχισμένος. Αναλυτικά όσα είπε: 

«Είμαι χαρούμενος. Είμαι ευτυχισμένος. Ο σκοπός μου ήταν να έρθω, να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ειλικρινά το ότι είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη Ολυμπιάδα στα 21 μου χρόνια είναι κάτι πανέμορφο. Είναι μια όμορφη ιστορία να θυμάμαι. Πήγα και το χάρηκα. Με ενδιέφερε να ζήσω τη στιγμή. Έζησα τη στιγμή. Είμαι υγιής, είμαι χαρούμενος. Μπορεί να μην έχει κόσμο, αλλά νιώθω όλη την αγάπη του κόσμου να είναι γύρω μου. Μπήκα να το χαρώ, το χάρηκα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Στον τελικό ελπίζω να πηδήξω όσο πιο ψηλά μπορώ. Όλα είναι ανοικτά. Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως πάντα θα χαρώ τον αγώνα ότι και να γίνει. Εύχομαι πραγματικά τη χαρά που νιώθω σήμερα να τη ζήσουν όλοι οι άνθρωποι γιατί είμαι πραγματικά ευτυχισμένος», ανέφερε. 

Αποκλεισμός για τον Κωνσταντίνο Φιλιππίδη 

Στον αντίποδα ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο 34χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Συγκεκριμένα το καλύτερο άλμα του ήταν στα 5.50μ στη δεύτερη προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ.). Άδοξα ολοκληρώθηκε η τρίτη συμμετοχή του Κώστα Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αφήνω αυτό το μετάλλιο για άλλους, εγώ θα το πάρω σε δύο μήνες που θα γεννήσει η γυναίκα μου»

Παρόλα αυτά ο Κώστας Φιλιππίδης στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ναι μεν ήταν απογοητευμένος, αλλά είπε χαρακτηριστικά: 

«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως θέλαμε. Η προετοιμία πήγε ανάποδα, αλλά το σημαντικό ήταν πως ήμασταν εδώ. Αφήνω αυτό το μετάλλιο για άλλους. Για μένα, έρχεται ένα άλλο μετάλλιο, το καλύτερο, καθώς περιμένω να γεννήσει η γυναίκα μου και αυτό είναι το σημαντικό».

Οι 14 αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ

  1. Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε (Γερμανία) 5.75μ
  2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) 5.75μ
  3. Άρμαν Ντουπλάντις (Σουηδία) 5.75μ
  4. Κέισι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) 5.75μ
  5. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5.75μ
  6. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.75μ
  7. Μένο Φλόον (Ολλανδία) 5.75μ
  8. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) 5.75μ
  9. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.75μ
  10. Έρνεστ Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5.75μ
  11. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75μ
  12. Χάρι Κόπελ (Βρετανία) 5.65μ
  13. Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5.65μ
  14. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) 5.65μ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments