Αρχική Videos Έμμεση παραδοχή των ΗΠΑ για τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία;

Έμμεση παραδοχή των ΗΠΑ για τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία;

0

Αν και προσκλήθηκε, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία Λίν Τρέισι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας για τα βιοργαστήρια που ως γνωστών η Ρωσία έχει καταγγείλει ότι υπάρχουν στην Ουκρανία με χρηματοδότηση των Αμερικανών.
«Απορρίψαμε την πρόσκληση της Κρατικής Δούμας προς τον Πρέσβη Τρέισι να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της επιτροπής», ανακοίνωσε η πρεσβεία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται πλήρως τις υποχρεώσεις τους βάσει της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα και δεν κατασκευάζουν ούτε κατέχουν τέτοια όπλα πουθενά», προστίθεται στην ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής. Όπως τονίζουν, αρνούνται τις κατηγορίες της Ρωσίας και θεωρούν ότι η διαδικασία διαβούλευσης «τελείωσε και έκλεισε». Η πρέσβης των ΗΠΑ Λιν Τρέισι προσκλήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής της Κρατικής Δούμας που θα συζητήσει την ανάμειξη ξένων χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου. Προηγουμένως, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ενέκρινε την έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια στην επικράτεια της Ουκρανίας, τα οποία λειτουργούσαν προς το συμφέρον του Πενταγώνου. Η άρνηση της Τρέισι να παραστεί δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στους Ρώσους και κάποιοι από τους αξιωματούχους κάνουν λόγο για έμμεση παραδοχή των Αμερικανών για τα συγκεκριμένα βιοεργαστήρια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments