Αρχική Videos Έκθεση σοκάρει, έρχεται μεγαλύτερη φτώχεια ενώ οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν

Έκθεση σοκάρει, έρχεται μεγαλύτερη φτώχεια ενώ οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν

0

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο θα αυξηθεί κατά 40 τοις εκατό τα επόμενα πέντε χρόνια, παρά την αύξηση των επιτοκίων και τον πόλεμο στην. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προβλέπει μια έκθεση «παγκόσμιου πλούτου» της Credit Suisse Groupe που κυκλοφόρησε και τα ευρήματα της παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μέχρι το 2026, θα υπάρχουν περισσότεροι από 87,5 εκατομμύρια άνθρωποι με περιουσία τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων, από 62,5 εκατομμύρια το 2021, σύμφωνα με την έκθεση. Ο αριθμός θα αυξηθεί ταχύτερα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και η Κίνα θα διπλασιάσει σχεδόν τον πληθυσμό των εκατομμυριούχων της, δείχνουν οι προβλέψεις. Ενώ οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σωρευτικό πλούτο το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Credit Suisse βλέπει μια ταχεία ανάκαμψη, ειδικά για τις αναδυόμενες αγορές.

Η ελβετική τράπεζα αναμένει από την Κίνα να συνεχίσει να δημιουργεί μεγάλο πλούτο παρά το ότι η οικονομία της δείχνει σημάδια επιβράδυνσης λόγω της πανδημίας του Covid και των ρωγμών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και των ακινήτων. Παρά τον πληθωρισμό και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, πιστεύουμε ότι ο συνολικός παγκόσμιος πλούτος θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αναμένουμε ότι ο πλούτος των νοικοκυριών στην Κίνα θα συνεχίσει να πλησιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας πρόοδο που ισοδυναμεί με 14 αμερικανικά έτη μεταξύ 2021 και 2026, σύμφωνα με την έκθεση,

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments