Αρχική Videos Άκυρη η εντολή εμβολιασμού των μελών της Αστυνομικής Ένωσης Νέας Υόρκης

Άκυρη η εντολή εμβολιασμού των μελών της Αστυνομικής Ένωσης Νέας Υόρκης

0

Άκυρη χαρακτήρισε την εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των αστυνομικών της Νέας Υόρκης ο ανώτατος δικαστής του Μανχάταν. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Αστυνομικής Ένωσης (PBA) η οποία είχε κάνει τη σχετική προσφυγή στη δικαιοσύνη μετά την απόφαση της κυβέρνησης Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο δικαστής Λάιλ Φρανκ είπε στην απόφαση της 23ης Σεπτεμβρίου ότι τα μέλη του PBA που έχασαν τη δουλειά τους «πρέπει να αποκατασταθούν στην κατάσταση που ήταν κατά την ημερομηνία της παράνομης ενέργειας». Αν και δεν είναι σαφές πόσα μέλη έχασαν τη δουλειά τους λόγω της εντολής, εκπρόσωπος του Δημαρχείου είπε στο CBS News ότι περισσότεροι από 1.750 υπάλληλοι της πόλης έχουν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πάτρικ Λιντσ χαιρέτισε την απόφαση σε μια δήλωση , χαρακτηρίζοντας την «νίκη για την ελευθερία των μελών να λαμβάνουν τις δικές τους ιατρικές αποφάσεις». «Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε από την αρχή: η εντολή για το εμβόλιο ήταν μια παραβίαση του δικαιώματος των μελών μας να λαμβάνουν προσωπικές ιατρικές αποφάσεις σε συνεννόηση με τους δικούς τους επαγγελματίες υγείας», έγραψε στο twitter ο Lynch.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε αυτά τα δικαιώματα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο αγώνας του PBA ενάντια στην εντολή δεν έχει τελειώσει, καθώς οι αρχές της πόλης κατέθεσαν άμεσα προσφυγή προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments