Αρχική Videos Θριαμβευτική νίκη για τη Μελόνι στις πρόωρες εκλογές της Ιταλίας

Θριαμβευτική νίκη για τη Μελόνι στις πρόωρες εκλογές της Ιταλίας

0

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Ιταλίας κέρδισε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και συγκεντρώνει αρκετές ψήφους για να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοδελτίων έχει καταμετρηθεί: περισσότερο από το 80 τοις εκατό όσων συμμετείχαν στις εκλογές για τη Γερουσία και πάνω από το 70 τοις εκατό για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο συνασπισμός των κεντροδεξιών δυνάμεων, που ενώνει τα κόμματα “Brothers of Italy”, “Lega”, “Forward Italy” και “We Moderates” συγκέντρωσε περισσότερο από το 44% των ψήφων. Την ίδια στιγμή, το δεξιό κόμμα Brothers of Italy, με επικεφαλής τον Georgia Meloni (πάνω από 26 τοις εκατό), γίνεται για πρώτη φορά ηγετική πολιτική δύναμη της χώρας.

Σύμφωνα με τοπικούς παρατηρητές, η καταμέτρηση των υπολοίπων ψηφοδελτίων δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, η Μελόνι είπε ότι οι Ιταλοί «έδωσαν σαφή ένδειξη για μια κεντροδεξιά κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Αδελφών της Ιταλίας». «Η Ιταλία μας επέλεξε και δεν θα την προδώσουμε», είπε η πολιτικός. Υπενθυμίζουμε ότι η Meloni είχε πάρει μόλις το 4% στις εκλογές του 2018.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments