«Είναι πιθανό οι Ρώσοι να κάνουν μια τακτική πυρηνική επίθεση!»

0
Dodekanisos

Ευκολότερα απ’ ότι πιστεύεται οι Ρώσοι μπορούν να εξαπολύσουν μια τακτική πυρηνική επίθεση, αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα τους οι Financial Times. Επικαλείται μάλιστα όπως αναφέρει διάφορα ρωσικά στρατιωτικά έγγραφα.  Όπως αναφέρει, το στρατιωτικό δόγμα της Μόσχας επιτρέπει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ως αντίποινα σε ένα πρώτο χτύπημα εναντίον της ή των συμμάχων της, ή σε καταστάσεις όπου απειλείται η ρωσική πολιτεία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν επιστήσει την προσοχή στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν κατηγορήσει τον Ρώσο ηγέτη για «πυρηνικό εκβιασμό», αν και η Μόσχα έχει απορρίψει αυτόν τον ισχυρισμό. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία «δεν χρειάζεται» να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, επιμένοντας ότι είναι αποτρεπτικά. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μείωση του πυρηνικού ορίου. Η Ρωσία έχει μεγαλύτερο απόθεμα από τα κράτη του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και υποστηρίζουν τη μείωση, υποστήριξε ο πρόεδρος.

Τα κριτήρια για τη χρήση πυρηνικών όπλων στα έγγραφα που εξέτασε η FT περιελάμβαναν απώλειες από τις ρωσικές δυνάμεις που «θα οδηγούσαν αμετάκλητα στην αποτυχία τους να σταματήσουν τη μεγάλη εχθρική επίθεση» και μια «κρίσιμη κατάσταση για την κρατική ασφάλεια της Ρωσίας». Ως συγκεκριμένα παραδείγματα αναφέρθηκαν η καταστροφή του 20% των ρωσικών στρατηγικών υποβρυχίων πυραύλων, του 30% των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων ή η ταυτόχρονη επίθεση σε κύρια και εφεδρικά παράκτια κέντρα διοίκησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments