Αρχική Videos “Είμαστε κοντά στο Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”, λέει ο Σέρβος πρόεδρος

“Είμαστε κοντά στο Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”, λέει ο Σέρβος πρόεδρος

0

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια κλιμάκωση χωρίς τέλος. Φοβάμαι ότι οδεύουμε προς τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην παγκόσμια ιστορία». Αυτό ήταν το σχόλιο του Σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς αναφορικά με την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας γενικότερα, ο ίδιος τόνισε και τα εξής:

«Φοβάμαι ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.  Δεν είμαι σίγουρος ότι η χώρα μου θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο, καθήκον των αρχών είναι να συντηρήσουν τη χώρα και δουλειά μου είναι να σώσω ζωές ανθρώπων!».

Ο Βούτσιτς είπε νωρίτερα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί και θα διευρυνθεί τους επόμενους 5-6 μήνες για να καταστεί τελικά ανεξέλεγκτη. Προέβλεψε ότι την απόφαση αποστολής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα ακολουθούσε η απόφαση για τον εφοδιασμό του Κιέβου με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε τη μεταφορά 13 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία για αμυντικούς σκοπούς. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι μετά από αυτή την απόφαση η Σλοβακία ήλπιζε να λάβει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από ειδικό ταμείο της ΕΕ. Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε παρόμοια σχέδια.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments