Αρχική Videos “Ο Πούτιν θα συλληφθεί αν …πατήσει το πόδι του στη Γερμανία!”

“Ο Πούτιν θα συλληφθεί αν …πατήσει το πόδι του στη Γερμανία!”

0

Την πεποίθηση του ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα συλληφθεί αν επισκεφθεί τη Γεμρανία, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μάρκο Μπούσμαν, με δηλώσεις που έκανε σε Γερμανική εφημερίδα.
«Περιμένω από το ΔΠΔ να επικοινωνήσει γρήγορα με την Ιντερπόλ καθώς και με τα συμμετέχοντα κράτη και να τους ζητήσει να συμμορφωθούν με το αίτημα. Τότε η Γερμανία θα υποχρεωθεί να συλλάβει τον Πρόεδρο Πούτιν όταν εισέλθει στο γερμανικό έδαφος και να τον παραδώσει στο ΔΠΔ», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι θα εκπληρώσει την απαίτηση του ΔΠΔ εάν « το πόδι του Πούτιν πατήσει στο γερμανικό έδαφος», επειδή η χώρα υπόκειται στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Υπενθυμίζουμε ότι το προδικαστικό τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν και τη διαμεσολαβήτρια για τα δικαιώματα των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα. Είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε «παράνομη εξαγωγή παιδιών από την Ουκρανία». Και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς, συντάσσεται με την απόφαση αυτή. Σε δήλωση του, τόνισε και τα εξής:
«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένα κατάλληλο όργανο για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου. Το γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου, και αυτό γίνεται προφανές τώρα», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments