Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Έφθασε η ώρα της μεγάλης γιορτής!

Έφθασε η ώρα της μεγάλης γιορτής!

0
marathonios xara
Dodekanisos

Γιορτάζει η Ρόδος! Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου! Ημέρα χαράς και γιορτής για τη Ρόδο την φετινή ολυμπιακή χρονιά, αφού θα φιλοξενήσει το Μαραθώνιο και αγώνες 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ.Κοντά στους 1.800 συνολικά αθλητές, μικροί μεγάλοι, θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διεξάγεται για τρίτη χρονιά και που πρωταρχικό στόχο έχει, την καθιέρωση της σε υψηλά στάνταρς, ώστε να αποκτήσει ισχυρή διεθνή ταυτότητα και να βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο Μαραθώνιος Δρόμος (42.195μ.) σε μια καινούργια διαδρομή (περιφερειακή από την Φανερωμένη από τη δυτική πλευρά έως τα τελευταία φανάρια πριν την επιχείρηση Παλιούρη από την ανατολική) θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί. Οι αγώνες 10.000μ. και 5.000μ. στις 11π.μ. και των 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων στις 12.15μ.μ..Οι εκκινήσεις των μεγάλων αγώνων θα γίνουν από τον χώρο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο και οι τερματισμοί μπροστά στον Βωμό της Πατρίδας. Ο Μαθητικός αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Βωμό της Πατρίδας.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΜΕΤΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΑΓΟΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Η διαδρομή του Μαραθωνίου που θα είναι κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι (ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ), είναι η εξής: Σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου-Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφεριακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢Στροφή 3η στο ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10.000Μ.

Σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας ➢Στροφή 1η στη διασταύρωση της Πλατείας Ελευθερίας με την Οδό Γεωργίου Παπανικολάου➢Πλατεία Ελευθερίας➢Ακτή Σαχτούρη➢Πύλη Ελευθερίας➢Ακτή Σαχτούρη➢Επαρχιακή οδός Ρόδου-Λίνδου➢Οδός Αυστραλίας➢Λεωφόρος Καλλιθέας➢Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης Κλαύδιου Πέπερ και Λεωφόρου Καλλιθέας➢Λεωφόρος Καλλιθέας➢Οδός Αυστραλίας➢Επαρχιακή οδός Ρόδου-Λίνδου➢Ακτή Σαχτούρη➢Πύλη Ελευθερίας➢Μύλοι➢Στροφή 3η➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας. Τερματίζουν στο κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.
marathonios triti ilikia
-ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5.000Μ.
Σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢Οδός Κω➢Οδός Λέρου➢Οδός Καλύμνου➢Ακτή Μιαούλη➢Στροφή 1η στη διασταύρωση της Παπαλουκά ➢Ακτή Μιαούλη➢Οδός Καλύμνου➢Οδός Λέρου➢Οδός Κω➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Πλατεία Ελευθερίας ➢ Στροφή 2η στη διασταύρωση της οδού Γαλλίας στην Τράπεζα Ελλάδος ➢Πλατεία Ελευθερίας Τερματίζουν στο κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΟΥ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«Καλώς ήλθατε στον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!
Καλώς ήλθατε στην πατρίδα του μεγαλύτερου δρομέα ολυμπιονίκη της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας, του Λεωνίδα του Ρόδιου! Ο Λεωνίδας, που έζησε τον 2ο π.Χ. αιώνα, χαρακτηρίστηκε ως Τριαστής, διότι είχε νικήσει και στα τρία αθλήματα της εποχής (το στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο), όχι σε μια, αλλά σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις των Ολυμπίων. Έτσι, οι δώδεκα, συνολικά, νίκες του, τον ανέδειξαν ως τον πιο πολυνίκη αθλητή στην ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων. Ορμώμενος από την ιστορία του προγόνου μας, νιώθω μεγάλη χαρά που ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θεωρείται πλέον κορυφαία αθλητική διοργάνωση – θεσμός, για να στείλει από αυτή την πανέμορφη γωνιά του Νοτίου Αιγαίου, σε όλο τον κόσμο, για μια ακόμη χρονιά, την αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων λάμψη των ιδεωδών που εκφράζει και συμβολίζει ο Μαραθώνιος. Η συμμετοχή σε έναν Μαραθώνιο, έχει μεγαλύτερη αξία ακόμη και από την νίκη. Μας διδάσκει θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Προάγει την αλληλεγγύη και την συλλογική προσπάθεια. Δεν κάνει αποκλεισμούς και διακρίσεις. Υπερνικά τα εμπόδια, στηρίζει την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών. Η πολυσυλλεκτικότητα των φετινών συμμετεχόντων στον «Roads To Rhodes Marathon 2016» συμβάλλει αποφασιστικά στην παγκόσμια προβολή τόσο του νησιού και του Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Ελλάδας ολόκληρης. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ρόδος πληροί όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές οργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια που ταιριάζει σ’ αυτόν τον τόπο. Η Ρόδος, με σταθερή και ανοδική πορεία, ανεβαίνει στο βάθρο των διεθνών διοργανώσεων Μαραθωνίου με παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος. Ήταν ένας από τους στόχους που ως Περιφερειακή αρχή είχαμε θέσει εξαρχής! Τρανή απόδειξη είναι το ρεκόρ συμμετοχών απ’ όλη την υφήλιο κι αυτό μας καθίστα υπερήφανους για την επίτευξη του! Ευχαριστώ από καρδιάς τους αθλητές για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους. Χαιρετίζω τις εκατοντάδες των εθελοντών και συγχαίρω όλους εκείνους που στηρίζουν και τη φετινή διοργάνωση. Μέσα από τις άοκνες προσπάθειές τους, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο 3ος Μαραθώνιος Ρόδου, αποτελεί ήδη έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος της Ολυμπιακής χρονιάς του 2016, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς δρομικής κοινότητας. Εκπροσωπώντας τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου σας δίνω την υπόσχεση πως η Περιφέρεια μας θα συνεχίζει να υποστηρίζει διοργανώσεις όπως αυτήν, που προάγουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι». Εύχομαι καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση. Ραντεβού το 2017, στον 4ο Μαραθώνιο Ρόδου!».

-ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
«Η Ρόδος, το νησί του Ήλιου, το νησί των Ιπποτών και των μεγάλων Ολυμπιονικών υποδέχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, ο οποίος αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι ένας αγώνας ειρήνης, άμιλλας, αλληλεγγύης, προσπάθειας και υπέρβασης των ανθρωπίνων δυνάμεων. Αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Ο Δήμος Ρόδου περιμένει με χαρά τους αθλητές και τους δρομείς από όλο τον κόσμο και είναι έτοιμος να στηρίξει την μεγάλη τους προσπάθεια.Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας».
marathonios ekinisi3
-ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί θεσμό εξαιρετικής σημασίας που εκτός από την αθλητική του υπόσταση και την πολιτιστική του διάσταση, προβάλλει ιδανικά τη Ρόδο και την Ελλάδα και στέλνει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα στο εξωτερικό. Η φετινή 3η διοργάνωση συμπίπτει χρονικά με μία περίοδο έντονης και εντατικής προσπάθειας να προβάλλουμε την καλύτερη εικόνα της χώρας μας, ως ιδιαίτερα ελκυστικού και φιλικού παγκόσμιου προορισμού. Προσελκύει δημοσιότητα για έναν από τους καταξιωμένους προορισμούς της χώρας μας, με τις πανέμορφες εικόνες της Ρόδου να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Κινητοποιεί τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και επιφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Αναδεικνύει τη συλλογικότητα, με την μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους θεσμικούς φορείς αλλά και τα ξενοδοχεία, τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία να συνδράμουν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Συνάδει με τους στόχους που θέσαμε και κάνουμε πράξη μέσα από την νέα μας εθνική τουριστική πολιτική, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών θεματικού τουρισμού. Συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, τους τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού, και ο αθλητικός τουρισμός έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Στόχος μας να αναδείξουμε την Ελλάδα σε κέντρο αθλητικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, προσελκύοντας επισκέπτες εξειδικευμένων ενδιαφερόντων όλες τις εποχές του χρόνου. Φέτος, ξεκινάμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης. Η Ρόδος, μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου, και να φιλοξενεί κάθε είδους και κάθε βεληνεκούς δραστηριότητες που συνδυάζουν αθλητισμό, πολιτισμό και τουρισμό, χάριν στο ιδανικό της κλίμα, τις άπειρες επιλογές και εμπειρίες που προσφέρει και την υψηλή ποιότητα των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών της. Το παγκόσμιο κύρος του Μαραθωνίου, σε συνδυασμό με την μεγάλη απήχηση της διοργάνωσης στο εξωτερικό, το συντονισμό και την υποστήριξή της από το σύνολο των θεσμικών φορέων, των παραγόντων, των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, αποτελούν εγγύηση της επιτυχίας του. Το Υπουργείο Τουρισμού και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές κάθε διοργάνωσης που προάγει το αθλητικό πνεύμα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και που τιμά τον αθλητή, τον άνθρωπο που αγωνίζεται για τα υψηλά ιδανικά και αξίες. Μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις προβάλλουμε την εικόνα της φιλόξενης Ελλάδας, της Ελλάδας της εξωστρέφειας, την Ελλάδας που καταγράφει υψηλές επιδόσεις στην συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και τη συνεργασία. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου στέλνει μήνυμα πολιτισμού και ειρήνης στη διεθνή κοινότητα σε μία περίοδο που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Με τις σκέψεις αυτές, συγχαίρω όλους όσους συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και εύχομαι λαμπρή επιτυχία στη φετινή σας διοργάνωση».

-Το Ραδιόφωνο Λυχνάρι – Radio Lihnari είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Roads to Rhodes Marathon με καθημερινή ενημέρωση για τη διοργάνωση από 6 έως 17 Απριλίου, στις 09:30 το πρωί.

-Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
marathonios amea

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments