«Δυτικοί αρχηγοί με πιέζουν μυστικά για τον τερματισμό της σύγκρουσης»

0
Dodekanisos

Βόμβα έριξε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ αναφορικά με την Ουκρανική κρίση. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Λευκορώσο ομόλογό του στο Μινσκ επεσήμανε ότι αρκετοί αρχηγοί δυτικών κρατών τον είχαν προσεγγίσει για να συζητήσουν πιθανές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης .

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:
«Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα και δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, αλλά αρκετοί υψηλόβαθμοι και γνωστοί δυτικοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκεκριμένου δυτικού αρχηγού προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί μου, πολλές φορές, μέσω τουλάχιστον τριών διαφορετικών καναλιών επικοινωνίας και στάλθηκαν μηνύματα ότι πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε».


Ο ίδιος τόνισε πως «η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις αλλά οι συνομιλίες  θα λάβουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας. Εάν κάποιος εξαρτήσει τις μελλοντικές επαφές με τη Ρωσία από την αναγκαιότητα νίκης του ναζιστικού καθεστώτος επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τότε, πρώτον, δεν έχει ιδέα για την πολιτική και δεν καταλαβαίνει τίποτα για την πραγματική ισορροπία δυνάμεων. Και δεύτερον: Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με τέτοιους ανθρώπους».

Σε μια συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι οι δύο πλευρές είχαν ουσιαστικά συνάψει μια ειρηνευτική συμφωνία μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments