«Δώστε μας επιτέλους, τους …καταραμένους patriots!»

0
Dodekanisos

Παράπονα για το γεγονός ότι η Δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει μειωθεί, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Νμτίτρι Κουλέμπα. Σε συνέντευξη του προς το Politico ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Δώστε μας τους καταραμένους Patriots», είπε, αναφερόμενος στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία, επέμεινε, το Κίεβο χρειάζεται να στοχεύσει ρωσικά αεροσκάφη που εκτοξεύουν αεροπορικές κατευθυνόμενες βόμβες. Η αυξημένη εξάρτηση της Μόσχας σε αυτά τα αναβαθμισμένα πυρομαχικά είναι ο λόγος που «τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν θέσεις», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι υπάρχει αντίσταση από τους Ρεμπουπλικανούς Βουλευτές στις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να προωθήσει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία. Απέρριψε επίσης μια ερώτηση σχετικά με την απροθυμία της Γερμανίας να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus, λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να απαντά σε αυτό. Συγνώμη».

Δεν παρέλειψε επίσης να προειδοποιήσει ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα μπορούσε να φτάσει σε ένα στάδιο όπου οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξουν μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές προόδους, προειδοποίησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο Πούτιν είπε νωρίτερα ότι οι ισχυρισμοί του Κιέβου και των ξένων υποστηρικτών του ότι η Ρωσία θα στοχεύσει κράτη του ΝΑΤΟ είναι «ανοησίες». Ωστόσο, σε άλλη συνέντευξή του, ο πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τα δυτικά στρατεύματα ως «παρεμβατικούς» εάν αναπτυχθούν στην Ουκρανία και θα απαντήσει ανάλογα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments