«Η ΕΕ  έχει παραδεχθεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ»

0
Dodekanisos

Το γεγονός ότι ο Josep Borrell έχει ουσιαστικά παραδεχθεί ότι η Δύση έχει αναγνωρίσει και επίσημα ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση της Ουκρανίας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επεσήμανε με δήλωση της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο  CNN, ο Μπορέλ είπε ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει μια νίκη της Ρωσίας γιατί διαφορετικά τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα πληγούν πολύ». Η Δύση δεν υποστηρίζει το Κίεβο από γενναιοδωρία ή «επειδή αγαπάμε τον ουκρανικό λαό», αλλά επειδή «είναι προς το συμφέρον μας και είναι επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ ως παγκόσμιου παράγοντα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Απαντώντας, η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά που «ένας εκπρόσωπος των δυτικών καθεστώτων» μιλά τόσο ωμά για την πραγματική φύση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Η Ζαχάροβα υποστήριξε περαιτέρω ότι η Ουάσιγκτον έχει σταματήσει εντελώς να παίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και ότι «οι φιλελεύθεροι δημοκράτες ξέρουν μόνο πώς να καταστρέφουν, πιστεύοντας ότι αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να εγγυηθεί την κυριαρχία τους». Υπό αυτό το πρίσμα, ο ρόλος της ΕΕ περιορίστηκε στο να «προμηθεύει την Ουκρανία δουλοπρεπώς σφαίρες που αγοράζονται με τα χρήματα των δικών της πολιτών, των οποίων τη γνώμη κανείς δεν ρώτησε», ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments