Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Δεβετζή: «Αγαπώ πολύ τα παιδιά!»

Δεβετζή: «Αγαπώ πολύ τα παιδιά!»

0
devetzi loizos
Dodekanisos

Τις τελευταίες μέρες το νησί μας φιλοξένησε για δεύτερη φορά μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες την Πηγή Δεβετζή η οποία είναι και πολυνίκης, θα έλεγα, σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Η στενοκεφαλιά και η έλλειψη διορατικότητας από κάποιους παραλίγο να στερήσει την χώρα μας από μια αθλήτρια, που μετά έδωσε πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό και τον στίβο. Της έκαναν έξωση από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου το 1996 αλλά εκείνη με την βοήθεια κάποιων συναθλητών της που την πίστευαν, έμεινε εκεί κρυφά και στο τέλος τους δικαίωσε με την πορεία της ενώ οι διώκτες της έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί της οχτώ χρόνια αργότερα, όταν κατακτούσε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα με επίδοση 15.25μ.
Η τεράστια θέληση της , η δύναμη της, η επιμονή της και το φωτεινό χαμόγελο ήταν τα στοιχεία που την χαλύβδωσαν, παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε, και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Η Πηγή Δεβετζή κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν με 15.32μ. και βρίσκεται στην λίστα(4η στον κόσμο) με τις καλύτερες αθλήτριες του τριπλούν. Παρά τον πολύτιμο χρόνο που της «κλέψαμε» από τις υποχρεώσεις της στον Μαραθώνιο Ρόδου και την κούραση της, δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσαμε.

ΕΡ. Κυρία Δεβετζή τιμή μας να σας έχουμε και πάλι στο νησί μας.
Τι σημαίνει για σας Ολυμπιονίκης και τι αθλητισμός;
ΑΠ. Ολυμπιονίκης σημαίνει ότι γράφεσαι στην ιστορία, ο αθλητισμός είναι για όλους και ο πρωταθλητισμός για λίγους. Σήμερα όμως είμαστε στην όμορφη Ρόδο για να γιορτάσουμε και να παρουσιάσω αυτό το πολύ όμορφο πρόγραμμα του Μαραθωνίου, που εύχομαι να γίνει θεσμός για το νησί σας από δω και πέρα, και όλο περισσότερος κόσμος θα πάρει το θάρρος να συμμετάσχει σε αυτή την πολύ όμορφη γιορτή του αθλητισμού.
ΕΡ. Είστε από τα άτομα που θέλουν ο αθλητισμός να βγει, να στηριχθεί στην περιφέρεια για να μπορέσουμε να δώσουμε νέο «αίμα» στις Εθνικές μας ομάδες;
ΑΠ. Φυσικά, γιατί και εγώ είμαι από την Αλεξανδρούπολη, είμαι από επαρχία. Οι περισσότεροι είμαστε από επαρχία, απλά μαζευτήκαμε στα μεγάλα κέντρα Θεσσαλονίκη-Αθήνα λόγω εγκαταστάσεων, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον τόπο μας. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι, οι πολιτικοί, να φροντίσουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αναφέρω και τα δύο, γιατί είναι τα μόνα θετικά που έχουν μείνει σε αυτή την χώρα και πάντα είμαστε όμως θετικοί διότι ευελπιστούμε στο καλύτερο.
ΕΡ. Διαπίστωσα αυτές τις δύο μέρες που βρίσκεστε στο νησί μας να έχετε μια τεράστια ζωντάνια και ενέργεια. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό σας το έχει δώσει ο αθλητισμός? Έχει μείνει κάτι από την προσπάθεια που κάνατε για να φτάσετε στο Ολυμπιακό μετάλλιο; Θα συνεχίσετε να είστε έτσι όσο μπορείτε;
ΑΠ. Αυτή την ενέργεια νομίζω ναι την έχω και μέσα από τον αθλητισμό, γιατί όταν αγωνιζόμουνα χαιρόμουνα τον αγώνα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Αγωνιζόμαστε για να χαιρόμαστε και όχι να στενοχωριόμαστε. Σίγουρα οι λύπες είναι περισσότερες από τις χαρές αλλά μια χαρά μπορεί να επισκιάσει πάρα πολλές λύπες. Μέσα από τον αθλητισμό έχω μάθει να είμαι πάντα θετική. Αγαπάω τον κόσμο, προσπαθώ να προσφέρω θετική ενέργεια σε όλους και φυσικά πιστεύω ότι μέσα από τον αθλητισμό έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος.
ΕΡ. Επίσης διαπίστωσα το πόσο προσιτή είσαι, πόσο καταδεχτική, με το χαμόγελο αληθινό και όχι προσποιητό σε όλους. Πιστεύω πως αυτή είναι η αιτία που ο κόσμος έβγαλε αγάπη στο πρόσωπο σας και αγόγγυστα βγάλατε πάνω από διακόσιες φωτογραφίες και δώσατε άλλα τόσα αυτόγραφα. Από πού βγαίνει όλο αυτό;
ΑΠ. Για μένα αυτό είναι χαρά κ. Λοϊζο και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο της Ρόδου, και γενικά όλο τον κόσμο της Ελλάδας για την αγάπη του. Δεν βαριέμαι ποτέ να βγάζω φωτογραφίες η να δίνω αυτόγραφα γιατί όσο και να είναι για τα παιδιά είμαστε πρότυπα και πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο. Εμένα φυσικά μου βγαίνει από μέσα μου γιατί αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά και θέλω σίγουρα να είμαι ένα καλό παράδειγμα, ώστε να με μιμηθούν και να προχωρήσουν στην ζωή τους.
ΕΡ. Τι κάνει αυτή την περίοδο η Πηγή Δεβετζή;
ΑΠ. Χα χα χα…κουράζεται.
ΕΡ. Με την προπονητική θα ασχοληθείς στο μέλλον;
ΑΠ. Είμαι ήδη προπονήτρια και έχω δύο πολύ καλούς αθλητές στην Εθνική ομάδα. Μία κοπέλα στο τριπλούν και ένα αγόρι στο μήκος. Ευελπιστώ το αγόρι, γιατί είναι πιο μεγάλο, να το πάω στους Ολυμπιακούς του 2016 καθώς είναι πολύ κοντά στο όριο. Με εμπιστεύεται, τον εμπιστεύομαι Από κει και πέρα διαβάζω γιατί σπουδάζω στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής καθώς μου έχουν μείνει τέσσερα μαθήματα για να πάρω το πτυχίο μου. Υπάρχουν όμως και οι δράσεις πολιτιστικές, φιλανθρωπικές και ότι έχει να κάνει με τα χωριά ΣΟΣ. Ετοιμάζω και κάτι πάρα πολύ ωραίο, βέβαια δεν θα πω τι είναι.
ΕΡ. Να μας πείτε περίπου;
ΑΠ. Ναι εντάξει, περίπου θα σας πω. Είναι κάτι που έχει σχέση πάλι με παιδιά και το οποίο θα γίνει πάρα πολύ γνωστό πανελλαδικά. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να με βλέπουν και από κοντά και να κάνουμε δράσεις μαζί.
ΕΡ. Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας θα ήθελα ένα μήνυμα προς τους γονείς που να έχει σχέση με τα παιδιά και το μέλλον τους;
ΑΠ. Να προωθήσουν όλοι οι γονείς τα παιδιά τους στον αθλητισμό, πρόσεξε στον αθλητισμό πρώτα απ’ όλα. Όποια παιδιά θέλουν από κει και πέρα να προχωρήσουν, οι γονείς να είναι δίπλα τους, να τα επιβραβεύουν, δεν πειράζει δεν μπορεί να βγαίνουμε όλοι πρώτοι, και να στηρίζουν πάρα πολύ τα παιδιά τους όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε ότι αποφασίσουν να κάνουν στην ζωή τους.
ΕΡ. Ο σύλλογος των Ολυμπιονικών υπάρχει και είναι ενεργός. Μπορεί να μπει μπροστάρης σε κάποια πράγματα στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα;
ΑΠ. Εμείς είμαστε στην ευχέρεια του καθενός να μπούμε μπροστά και ήδη έχουμε κάνει πάρα πολλές δράσεις τα τελευταία χρόνια. Αν παρακολουθεί ο κόσμος, επισκεπτόμαστε πάρα πολλά σχολεία, ιδρύματα κ.τ.λ., θα μπορούμε να βοηθήσουμε όταν έχει ανάγκη.
ΕΡ. Ο κόσμος ίσως περιμένει πολλά από τον σύνδεσμο σας και από άτομα που έχουν στεφθεί Ολυμπιονίκες, γιατί πιστεύει τι ψυχή κρύβεται μέσα σας.
ΑΠ. Μα πρέπει να περιμένει, και πρέπει να μην χάνεται αυτή η μαγεία, δεν πρέπει ο κόσμος να τα ξεχνά γιατί έχουμε δώσει τα πάντα από την ψυχή μας όλα αυτά τα χρόνια για να σηκώσουμε την Ελληνική σημαία αν θέλεις.
ΕΡ. Σίγουρα ο κάθε Ολυμπιονίκης μας έχει κάνει περήφανους. Σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες στο νησί μας και πιστεύουμε να σε ξαναδούμε σύντομα.
ΑΠ. Ευχαριστώ κι εγώ. Βεβαίως θα με ξαναδείτε γιατί θα ετοιμαστεί ο μεγαλύτερος Μαραθώνιος που ευχόμαστε να γραφτεί στην ιστορία και να γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

Ηλίας Λοίζος
devetzi adidas
Οι φωτογραφίες είναι από το κατάστημα Adidas του Θανάση Χατζηστρατή στη Ρόδο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments