«Δεν συμφέρει την ΕΕ η απόρριψη του Ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού»

0
Dodekanisos

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον των χωρών της ΕΕ, η απόρριψη του Ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού», επανέλαβε μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Ο ίδιος τόνισε και πάλι πως η χώρα είναι αβοήθητη όταν πρόκειται να αντισταθεί στις αποφάσεις που παίρνει η ΕΕ για την εισαγωγή του Ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αντίθετο με τα συμφέροντα του μπλοκ, αλλά και με τα συμφέροντα της Ουγγαρίας, αλλά δεν έχουμε αρκετή δύναμη για να το αντιμετωπίσουμε. Η ουγγρική κυβέρνηση είναι σε θέση μόνο να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες αυτών των αποφάσεων για τη Βουδαπέστη».

Η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται περίπου στο 85% από το ρωσικό αέριο, έχει επανειλημμένα επικρίνει την ΕΕ για την πολιτική κυρώσεων της. Η Βουδαπέστη έχει αντιταχθεί σθεναρά στις εκκλήσεις για εισαγωγή περιορισμών στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και έχει επίσης δεσμευτεί να αντιταχθεί σε τυχόν περιορισμούς στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας. Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού θαλάσσιου πετρελαίου από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία και μείωσε δραστικά τις αποστολές φυσικού αερίου από τη Μόσχα. Ο Όρμπαν κατάφερε να εξασφαλίσει εξαίρεση από τις κυρώσεις του μπλοκ στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου. Επέμεινε ότι η Βουδαπέστη υποστηρίζει μια ταχεία επίλυση της σύγκρουσης, αλλά σημείωσε ότι θέλει να διατηρήσει τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments