Αρχική Videos “Δεν πείθει το επιχείρημα για τη μεγάλη θνητότητα στην Ελλάδα”

“Δεν πείθει το επιχείρημα για τη μεγάλη θνητότητα στην Ελλάδα”

0

«Οι αριθμοί όσων φεύγουν στην Ελλάδα είναι αρκετά περισσότεροι από όσους θα έπρεπε να είναι, αν κοιτάξουμε τι γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται ότι δεν υπολογίζονται οι θάνατοι με τον ίδιο τρόπο σε πολλές χώρες, δεν είναι απολύτως ικανοποιητικό». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με συνέντευξη του στο iatropedia.gr ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής. Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:

«Υπάρχουν χώρες που υπολογίζουν με τον δικό μας τρόπο και αν καθίσει κανείς να κάνει τη σύγκριση θα διαπιστώσει ότι και πάλι υστερούμε. Και αν κι αυτό δεν πείθει, τότε μπορεί να δει κανείς ξανά τη μελέτη του καθηγητή κ. Τσιόδρα σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Λύτρα, που έδειξε ότι η θνητότητα από τη νόσο διαφέρει ανάλογα με το αν βρίσκεσαι στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη. Μιλάμε πάντα για τον ίδιο ιό και για την ίδια ακριβώς μέτρηση της θνητότητας. Άρα λοιπόν υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά, οφείλουν να μελετηθούν και θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες απαντήσεις».

Ο κ. Κιουμής εκτιμά πως ο αριθμός όσων φεύγουν θα μειωθεί το επόμενο διάστημα, ακολουθώντας τους υπόλοιπους δείκτες (αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών, διασωληνωμένων) και θεωρεί πως η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει την άρση των περιορισμών για το καλοκαίρι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments