Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Κλασική ή μοντέρνα κουζίνα: Τι να επιλέξεις;

Κλασική ή μοντέρνα κουζίνα: Τι να επιλέξεις;

0
Dodekanisos

Η ώρα της ανακαίνισης της κουζίνας είναι μια ώρα κρίσιμη για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, οι όποιες αλλαγές είναι φανερές, από το πρώτο βλέμμα του επισκέπτη που θα μπει σπίτι μας. Οι αλλαγές αυτές, όμως, έχουν έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα από αυτόν του σαλονιού. Τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/αλλάζουν πιο δύσκολα από έναν καναπέ. Για αυτό και όταν διαλέγουμε στυλ κουζίνας, το συχνότερο δίλημμα είναι μεταξύ κλασικής και μοντέρνας κουζίνας https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/.

Για να κρίνεις κι εσύ ποιο είναι το κατάλληλο στυλ για τη δική σου κουζίνα, θα πρέπει να αναρωτηθείς κάποια ορισμένα πράγματα πρώτα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

  1. Ποιος θα χρησιμοποιεί την κουζίνα;

Και δεν εννοούμε τόσο το ποιο μέλος της οικογένειας θα μαγειρεύει. Εννοούμε αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς εσύ το σπίτι ή να το νοικιάσεις. Αν σκοπεύεις να μείνεις στο σπίτι για πολύ καιρό ακόμα, τότε συνέχισε στο επόμενο ερώτημα. Αν όχι, και σχεδιάζεις να το κάνεις Airbnbή να το νοικιάσεις, τότε το πιο ασφαλές σενάριο είναι αυτό της μοντέρνας κουζίνας. Τα έπιπλακουζίνας σε μίνιμαλ γραμμές και φωτεινά χρώματα κάνουν το σπίτι πολύ πιο ελκυστικό και ευέλικτο στα γούστα του εκάστοτε υποψήφιου ενοικιαστή.

  1. Ποιο είναι το μέγεθος της κουζίνας;

Εδώ θα πρέπει να δεις με ρεαλισμό τον χώρο της κουζίνας σου. Μπορεί να οραματίζεσαι μια βαριά διακόσμηση με ένα στυλ – ορισμό του κλασικού, όμως, η διαρρύθμιση να μη σε ευνοεί. Οι μικρές κουζίνες με κλασικό στυλ φαίνονται ακόμα μικρότερες στο μάτι. Αντίθετα, το μοντέρνο στυλ ευνοεί και την πιο «άβολη» διαρρύθμιση, αφού τα έπιπλα κουζίνας αυτής της αισθητικής είναι πιο λιτής γραμμής.

  1. Πώς κινείται το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού;

Δεν μπορείς να αγνοήσεις όλο το υπόλοιπο σπίτι, ειδικά αν συνδέεται ανοιχτά με την κουζίνα. Ειδικά το σαλόνι / η τραπεζαρία, θα πρέπει να συμβαδίζουν από άποψη ύφους με την κουζίνα σου. Μια κουζίνα σε μοντέρνο στυλ ξενίζει τους επισκέπτες που προέρχονται από το άκρως κλασικό σαλόνι σου. Συνεπώς, χρειάζεται μια αρμονία σε κάθε μας επιλογή.

  1. Στην τελική, τι θέλεις εσύ να βλέπεις στην κουζίνα σου;

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθέναν ποια είναι η κουζίνα που σε βολεύει περισσότερο και είναι της αρεσκείας σου. Κανένα inspoστα socialmediaδεν μπορεί να προσεγγίσει ακριβώς τις δικές σου ανάγκες, οπότε χρειάζεται να πάρεις πρωτοβουλίες. Και τι πιο λογικό, όταν μιλάμε για έναν δικό σου χώρο.

Οι σκοποί που έχεις για την κουζίνα σου αλλά και οι επιλογές που έχεις ήδη κάνει στο σπίτι σου είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την όποια απόφασή σου. Βεβαιώσου, όμως, πρώτα, ότι είναι δική σου απόφαση και όχι κάποιου influencer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments